Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Έμφραγμα στην Καρδιολογική

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Έμεινε με τρεις γιατρούς και 14 εφημερίες. Γ. Βλάχος, διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ – Αναζητάμε λύση στο πρόβλημα.....

Με προηγούμενο ρεπορτάζ (εδώ) στο agrinioreport.com είχαμε εξηγήσει ότι η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκεται στο όριο και ότι σε λίγο οι εφημερίες δεν θα βγαίνουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες. Δυστυχώς, το νοσοκομείο, ένα χρόνο μετά τη μετακόμισή του στο νέο κτίριο, δείχνει σημάδια …διάλυσης! Αρκεί να αναφέρουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή η Καρδιολογική λειτουργούσε με έξι γιατρούς και σήμερα έχουν απομείνει δυο, συν ένας επικουρικός.
Οι εφημερίες καθορίζονται με βάση τη βαθμίδα κάθε γιατρού και με τα σημερινά δεδομένα στο Αγρίνιο μπορεί να καλυφθούν 14 μόνο εφημερίες. Ίσως και 3-4 ακόμη, καθ’ υπέρβασιν του νόμου και χωρίς να τις πληρωθούν οι γιατροί… Ως εκεί, όμως. Οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν επικίνδυνο για τους ασθενείς…
Να σημειωθεί ότι η Καρδιολογική καλύπτει τεράστια σε έκταση και πληθυσμό περιοχή, είναι χιλιάδες οι κατ’ έτος νοσηλευόμενοι σ’ αυτή πολίτες. Τα καρδιοαγγειακά νοσήματα άλλωστε θερίζουν στην περιοχή μας.
Το πρόβλημα, επομένως, είναι τεράστιο. Και για εκείνους που ήδη νοσηλεύονται στην Καρδιολογική και για όλους όσοι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε αυτή, αλλά γιατρός δεν θα υπάρχει. Με άλλα λόγια… κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου με τους εκεί τρεις γιατρούς βγαίνουν 13 εφημερίες. Το ενδεχόμενο μεταφοράς των ιατρών του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο θα μπορούσε να είναι η λύση. Σε μια τέτοια περίπτωση, όμως, το νοσοκομείο Μεσολογγίου θα καταρρεύσει, αφού δεν νοείται νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο (δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή ιατρική πράξη).
Υπάρχει ταυτόχρονα το πολιτικό θέμα και οι αντιδράσεις που θα προκληθούν, αν μετακινηθούν οι δύο και μείνει ένας μόνο στο Μεσολόγγι, για τα επείγοντα και για την υποστήριξη των υπολοίπων κλινικών.
Σ’ αυτή την περίπτωση το νοσοκομείο Μεσολογγίου υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας. Και ο υπουργός Μ. Βορίδης είναι συνεπείς με τη «διπλωματική» δέσμευσή του ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου «δεν κλείνει»…!!!
Ο διοικητής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Γιώργος Βλάχος στον οποίο απευθυνθήκαμε, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά. Περιορίστηκε μόνο στο ότι βρίσκεται σε διαρκεί επικοινωνία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αναζητώντας λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο