Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πού και πότε οι διακοπές ρεύματος στην Αιτωλοακαρνανία

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι διακοπές ρεύματος θα έχουν μέγιστη διάρκεια μια ώρα ενώ το πρόγραμμα που εκδόθηκε είναι απολύτως ενδεικτικό και ενδέχεται να μεταβληθεί, τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορά, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας) και οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί κατά την κατάρτιση του προγράμματος περικοπών..........



    Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρεται πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης του προγράμματος περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής του.Η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ξεκίνησε τα μεσάνυχτα και ήδη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές Μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) συνολικής ισχύος περίπου 3.400 MW

Στην Αιτωλοακαρνανία προβλέπονται οι εξής διακοπές:

11:00 -12:00 Κεφαλόβρυσο, Χρυσοβέργη, Γουριά, τμήμα Πεντάλοφου.
12:00 -13:00 Ορεινός Βάλτος (Μπαμπαλιό, Βαρετάδα, Γιαννόπουλοι, Αλευράδα, Μαλεσιάδα, Χαλκόπουλοι, Εμπεσός, Βρουβιανά κλπ)
13:00- 14:00 Ανατ.ορεινή Ναυπακτία , Λυγιά Ναυπάκτου, Σκάλα Ναυπάκτου, Βομβοκού, Δάφνη, Παλιοχωράκι, Δήμος Πυλήνης, Δήμος Πλατάνου, τμήμα Δήμου Αποδοτίας,εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ στον Εύηνο
Ανω-Κάτω Κεράσοβο, Οικισμοί περιοχής προς Ελληνικά Μεσολογγίου, τμήμα οικισμού Ζευγαρακίου, οικισμός Φραγκουλαίικα.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr ενώ μπορείτε να καλείτε και το 210 – 6241860 που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές εν όψει των πιθανών διακοπών ρεύματος

Οδηγίες προς τους καταναλωτές εν όψει των πιθανών διακοπών ρεύματος λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δίνει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Τονίζοντας ότι αν είναι αναγκαίες οι διακοπές ρεύματος, αυτές θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο, δηλαδή θα είναι κυλιόμενες ανά περιοχή, συμβουλεύει να αποφεύγονται τα ασανσέρ και απευθύνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00. Το πρόγραμμα των περικοπών θα ανακοινώνεται τακτικά.
Ειδικότερα, προειδοποιώντας για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από αύριο, Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αναφέρει ότι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε, να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.
Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «το συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κ.λπ.), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κ.λπ.)».

Το πρόγραμμα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση θα ανακοινώνεται τακτικά.

Συμβουλές προς καταναλωτές

Ο Διαχειριστής επισημαίνει προς τους καταναλωτές τα εξής:
- Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
- Η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».
- Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών.
Επιπροσθέτως, για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.
- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Newsroom ΔΟΛ-in.gr
http://www.agrinionews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο