Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» ο Μαζιώτης


Αποκλειστικές φωτο ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΣΟΥΦΗ 
(Ήταν μπροστά στη σύλληψη του Μαζιώτη) 

Συνελήφθη στο Μοναστηράκι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών

        Ο καταζητούμενος για τον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό». Συνελήφθη από αστυνομικούς, το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Μοναστηράκι που προκάλεσαν τον τραυματισμό του ίδιου, ενός αστυνομικού και δύο τουριστών, ενός Γερμανού και ενός Αυστραλού.
     Το περιστατικό έγινε στις 12.35 το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως, την ώρα που στην περιοχή υπήρχαν αρκετοί τουρίστες και άλλοι πολίτες.
    Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: "Σήμερα και ώρα 12:35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Μαζιώτης Νικόλαος, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη. Τραυματίστηκε ακόμα ένας αστυνομικός και εντελώς ελαφρά δύο αλλοδαποί τουρίστες"..............



     Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ομάδα αγνώστων, οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι, αποπειράθηκε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα ενώ λέγεται πως έγινε και χρήση χειροβομβίδας. 
     Νεότερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο δράστης, που εκτιμάται ότι ήταν ο Ν. Μαζιώτης, δεν αποπειράθηκε να κάνει ληστεία αλλά ότι πήγαινε να φάει σε εστιατόριο μόνος του. Ένα ακόμα σενάριο αναφέρει ότι πήγε να αγοράσει σακίδιο από ένα μαγαζί.
     Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ο τραυματισμένος στο πόδι αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, ο τουρίστας που έχει τραυματιστεί ελαφρά στον Ερυθρό Σταυρό, παρότι η Αντιτρομοκρατική ήθελε να διακομιστεί στον "Ευαγγελισμό" για λόγους ασφαλείας  και ο δράστης, ο οποίος φέρει τραύμα στον ώμο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός". Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι σε κίνδυνο η ζωή του ούτε υπάρχει αρτηριακό θέμα όπως ήταν η αρχική εκτίμηση και θα χειρουργηθεί στο δεξί χέρι από τον διευθυντή Β' Ορθοπεδικής χειρουργό-ορθοπεδικό Χρήστο Γαρνάβο.
      Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης, όπως και ο Χρ. Ξηρός και η Π. Ρούπα έχουν επικηρυχθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, έναντι ενός εκατομμυρίου έκαστος.
       Τον Οκτώβριο του 2013 οι αστυνομικές Αρχές έλεγαν ότι τον είχαν εντοπίσει στα Μέθανα και του είχαν καταλογίσει ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις 25 Ιουλίου του ίδιου έτους, με ένα συνεργό. Μάλιστα είχαν δημοσιεύσει και φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας. Ο ίδιος απαντώντας με επιστολή του στο indymedia σχετικά με τη ληστεία αλλά και τα περί νέου χτυπήματος που του απέδιδαν έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα.
     Επίσης έχει κατηγορηθεί για ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου 2014.

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνέντευξη Τύπου
      Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Ζητήθηκε συνδρομή της ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν και η πρώτη επαφή έγινε στην οδό Αθηνάς. Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ο καταζητούμενος πυροβόλησε μια φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου όπου άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών και πολιτών,  μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός τουρίστας.
       Ακουλούθως, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ανέβηκε τη Μητροπόλεως, έστρεψε το όπλο στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αριστερό μηρό και στην κοιλιακή χώρα ένας αστυνομικός.
     Τότε, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε κατά του Ν.Μαζιώτη και τον τραυμάτισε στον αριστερό βραχίονα. Ακολούθησε η σύλληψή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
     Επίσης η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ‘προκύπτει συμμετοχή στη ληστεία στα Μέθανα” καθώς και στην Κλειτόρια Αχαίας καθώς όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε γενετικός τύπος σε πλήθος αντικειμένων που υπήρχαν στην πατρική του οικία.
     Ακόμα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ο Ν.Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου, γεννημένος το ‘ 77 στην Αθήνα.
    Με αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, είχε αγοράσει αυτοκίνητο μάρκας Ηyundai για το οποίο ανέφερε υπάρχει μαρτυρία ότι προσομοιάζει με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Κλειτορίας.
 Τέλος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται. 

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο