Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Δειγματοληψία του Δήμου Αμφιλοχίας βγάζει κατάλληλα τα νερά στο Μενίδι

    Η διάσταση απόψεων του δήμου Αμφιλοχίας με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας για την καταλληλότητα των νερών στην ακτή Μενιδίου λαμβάνει νέα τροπή. 
    Ο Δήμος Αμφιλοχίας επιμένει πως είναι κατάλληλα τα ύδατα στο Μενίδι και μάλιστα αρκετά κάτω από τα επιτρεπτά όρια και επικαλείται τα αποτελέσματα της τελευταίας δειγματοληψίας στην οποία προέβη ο ίδιος το πρωί της Δευτέρας. Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αι/νίας  η οποία αναφέρει πως «απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλο το μήκος της ακτής Μενιδίου ΤΚ Μενιδίου Δήμου Αμφιλοχίας», και η οποία αναστάτωσε κατοίκους και ελεύθερους επαγγελματίες.......



Σύμφωνα με το τοπικό site e-maistros.gr τα αποτελέσματα των αναλύσεων που βγήκαν σήμερα το πρωί από το χημείο της Άρτας, πιστοποίησαν την καθαρότητα των υδάτων και είναι ηλίου φαεινότερο  ότι η λήψη των προηγούμενων δειγμάτων πραγματοποιήθηκε σε περίοδο εργασιών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, χωρίς να γίνει, μετά το πέρας τους, δεύτερη δειγματοληψία. Φαίνεται ότι η Περιφέρεια, εσπευσμένα και απερίσκεπτα προχώρησε σε μια ανακοίνωση, η οποία θα στιγμάτιζε άδικα το γραφικό χωριό του Μενιδίου. Ο Δήμος Αμφιλοχίας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση για την καταλληλότητα κολύμβησης στην ακτή Μενιδίου:

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΚΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Μετά την απόφαση περί καθορισμού της καταλληλότητας των ακτών στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο δήμος Αμφιλοχίας προέβει τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 σε τριπλή δειγματοληψία στην παραλία του Μενιδίου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.
Απέστειλε τα δείγματα για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο στο οποίο στέλνει και το σύνολο των δειγμάτων πόσιμου νερού για εξέταση καταλληλότητας.
Τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι τα παρακάτω και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση.
Κατόπιν τούτου ενημερώνουμε το κοινό ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα και ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται την παραλία Μενιδίου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ : 30/06/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ : 01/07/2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ: 03/07/2014
ΕΙΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
ΝΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ :
Νο1-05ΙΑN
ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
82430


http://e-maistros.gr/ 
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο