Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στην Αχαΐα – Δεν προσβάλλει τον άνθρωπο

Επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα για τον καταρροϊκό πυρετό στην Κερπινή Δήμου Καλαβρύτων, παρά το γεγονός πως έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει και πάλι πως το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έλαβαν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού που προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής και όλες οι ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, το νόσημα.
Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους υποδεικνύονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να συνεργάζονται με αυτές. Η πρόληψη του νοσήματος αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Να υπενθυμίσουμε πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας, μέσω του ελέγχου του νοσήματος.
Η πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι υψίστης σημασίας για την διασφάλιση της υγείας  του ζωικού κεφαλαίου. Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνων κτηνιάτρων για τον Καταρροϊκό Πυρετό στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες:
Π.Ε. Αχαΐας: Ντούκας Βασίλης, τηλ. 2610453983,
Π.Ε. Ηλείας: Χριστοδούλου Ξενοφώντας, τηλ. 2621360157, 2621360173
Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας: Μιστυλής Σταμάτης, τηλ. 2631051638.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο