Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΕΛΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ

Γράφει ο: Παναγιώτης Ηλ. Χολής

-Απαγορευτικό εισόδου έβαλε στις παραλίες τις ΒΕΛΑΣ η Δημοτική Αρχή.

    Οι χωμάτινοι, εδώ και δεκαετίες, κάθετοι δρόμοι ,τις επαρχιακής οδού Αστακού- Μύτικα, που οδηγούν στις πανέμορφες παραλίες τις ευρύτερης περιοχής της Βελάς, διαλύθηκαν από τα νερά του χειμώνα και σε ορισμένα σημεία έχουν δημιουργηθεί ολόκληρα αυλάκια.
    Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την διέλευση Ι.Χ αυτοκινήτων και φυσικά την αποτροπή εκατοντάδων επισκεπτών ντόπιων και ξένων να επισκεφτούν τις παραλίες.
    Η Δημοτική Αρχή ως υπεύθυνη να επισκευάσει τους δρόμους, δεν υπάρχει. Κλαίει ακόμα για την αποτυχία της να επανεκλεγεί και αποφάσισε να τιμωρήσει τους Δημότες της για την επιλογή τους. Πρώτα μας γέμισε με σκουπίδια και τώρα διώχνει και τους ντόπιους και ξένους παραθεριστές από την περιοχή μας.
   Το Ξηρόμερο πραγματικά αλλάζει, αλλά προς το χειρότερο............



     Αύριο κιόλας θα πρέπει να στείλει τα μηχανήματα να επισκευάσουν τους δρόμους, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση με Ι.Χ αυτοκίνητο και να επανέλθουν οι παραθεριστές στις κατά τα άλλα όμορφες παραλίες της Βελάς.
       Αν δεν το πράξει το λόγο θα έχουν  οι ανώτερες υπηρεσίας του κράτους και γιατί όχι και ο εισαγγελέας.

 Υ.Γ 1.Μήπως οι λαλίστατοι νεοεκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έχουν κάτι να πουν, η είπαν κάτι και για τα σκουπίδια και δεν έπεσε στην αντίληψη μου;

Υ.Γ.2 Στις παραλίες της Βελάς δεν παραθερίζουν  πάμπλουτοι συνάνθρωποι μας, ούτω ιδιοκτήτες σκαφών. φτωχοί και μεροκαματιάρηδες συμπολίτες μας παραθερίζουν δηλ. εμείς, μόνιμοι κάτοικοι και ετεροδημότες. Αυτούς τιμωρείται κύριοι και κυρίες της ανίκανης, απερχόμενης, Δημοτικής Αρχης.



7 σχόλια:

  1. Το χαλασμενο δρομο τον ειδες. Τις παραγκες τους φραχτες τις τουαλετες τις αυλες και ολο αυτο το αισχος που επικρατει εκει δεν το παρατηρησες; για να περασουμε στην παραλια πρεπει να παρουμε αδεια των καταληψιων.
    Πολυ λαικιζεις ρε φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα απο τα μεγαλύτερα σκάνδαλα καταπάτησης γης συμβαίνει στο Βελά και κάποιοι κύριοι δημιουργούν θέματα από το πουθενά. Τα μονοπάτια στην παραλία έγιναν δρόμοι μέσα στη γή τίνος? και επιθυμείτε και ασφαλτόστρωση ή κακώς αντιλαμβάνομαι? Κακώς η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μοίρασε τα οικόπεδα, ας το πράξει η καινούρια. Προτεραιότητα έχουν οι παλαιοί "επισκέπτες" που όπως πάει η δλειά θα μας ξεκαμπίσνε και χρυσόβουλα. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιώτης χολής23 Ιουλίου 2014 στις 7:59 μ.μ.

    Κύριε ,Θεωρώ ότι πιστεύετε, ότι δεν τα εφτιαξα εγω αυτα παραπήγματα. Οπως τα εβλεπα εγω και εσεις, ετσι τα εβλεπαν και οι αρμόδιοι του Δημου ,του δασαρχείου του λιμενικου και παει λεγοντας .Επισης αυτά είναι εκει δεκαετιες και τωρα τα ανακαλύψατε ολοι σας επειδή καποιος τα εβγαλε στα sait.
    Υπευθυνη για αυτή την κατασταση είναι αποκλειστικα η δημοτικη αρχη που ενώ τα εβλεπε να ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια σφυριζε αδιαφορα κλεινοντας και το ματι.Αν ηθελε μεσα σε δυο ωρες τα ειχε γκρεμισει,σκεψου όμως γιατι δεν το εκανε;Ολα τα αλλα κυριε είναι για να μη αποδωσετε ευθύνες σε αυτους που τα επετρεπαν και δεν τα γκρεμιζαν.Εγω παντωε παραπήγματα στη βελα δεν ειχα ουτε εχω . Τώρα, για το θεμα που εγραψα εχετε κατι να πειτε η φταιω εγω και γι'αυτο;
    Δεν είναι τυχαιο κυριε ότι 4.500 συνδημότες μας ψηφισαν τη δημοτικη αρχη που επετρεψε την αυθαιρεσια και ανεχθηκε τις καταπατησεις.Ευκολο είναι να τα βαζετε με οσους αρθρογραφουν η λενε την αποψη τους για καποιο θεμα και δυσκολο να κανετε σωστες επιλογες για να μη εχουμε φαινομενα σαν της βελάς. Σας ευχαριστώ πάντως που γραψατε την αποψη σας για το ποιος φταιει για τις παραγκες και για τους δρομους. Παναγιώτης χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.ΧΟΛΗ Αυτους που δημιουργισαν το προβλιμα τους πρασινοφρουρους τοτε προεδρους που μιραζαν οικοπεδα που τα ειχαν κληρονομηση απο τον πατερατους και κοροϊδευοντας τους συγχοριανουσου και εισεπραξαν καπια εκατομιρια δεν τους ξερης να τους καταγκηλης;Η ισουν και εση τοτε μαζητους; Και τωρα καταγκελης την απερχομενη δημοτικη αρχη λες και οι κολητοισου πρωιν προεδροι δεν εχουν καμια ευθυνη. Γιατι κ. Χολη τοσο μησος για την δημοτικη αρχη; Μηπως δεν αγορασαν φυτα και λουλουδια απο εσενα η μηπως σε αγορασαν και σε εχουν απληρωτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ23 Ιουλίου 2014 στις 11:43 μ.μ.

    ΠΑΝΟ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΑΛΑΣΑΝ ΑΠ ΤΗ ΒΡΟΧΗ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ 5,59μμ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ, Η ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ; ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ[ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΣΟΥ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κτηματικη υπηρεσια επιλαμβανεται για τους αιγιαλους και παραλιες παραπηγματα και γκρεμισματα, το κρατος δηλαδη. καμμια σχεση οι δημοι, ασχετως αν θελουμε να ριχνουμε χολη και οποιον παρει ο χαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιωτης χολης24 Ιουλίου 2014 στις 6:06 μ.μ.

    Το θεμα της Βελας πολύ λιγοι το κατεχουν.Ενας από αυτους θεωρω ότι είμαι και εγω.Ασχοληθηκα από το 1992 εως το 2000 ως ενεργο μελος του συλλογου 'βελα'.Το Αρχειο που εχω πιανει μιση ντουλάπα, ξεκινάει από το 1980.
    Οι θεσεις μου, απόψεις μου, για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της ευρύτερης Περιοχής της Βελάς και του Σταυρωλιμνωνα έχουν γραφεί όλα στην εφημερίδα του χωριού μου "η Βελά" , στην εφημερίδα το "ΞΗΡΟΜΕΡΟ" και σε ανοιχτές Λαικές συνελεύσεις στην Αθηνα και στο χωριό μου.Η χωριανιά μου, αν παρακολουθεί τα γεγονότα, από τοτε και αν διαβαζει την εφημερίδα του χωριού μας ,σίγουρα γνωρίζει ότι δεν κάλυψα ποτέ κανέναν και για τιποτα και ότι η σύγκρουση μου με κατεστημένες απόψεις και με πρωτοεμφανιζόμενο τότε μεγαλοεπιχειρηματία, που διεκδικούσε εκατοντάδες στρέμματα ήταν καθημερνές. Επίσης η χωριανιά μου γνωρίζει, ότι εγώ και η παρέα μου, είμασταν αντίθετοι σε αυτό που ονομάζει μοίρασμα οικοπέδων και υπάρχουν ακόμα χωριανοί που δεν μας μιλούν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όποιος λοιπόν θέλει να ενημερωθεί πραγματικά για τη Βελα και για όλα όμως τα θέματα της, να μου δώσει όνομα διεύθυνση η τηλέφωνο για να του στείλω με δική μου χρέωση όλο το Αρχείο. Μόνο ένα πράγμα ζητώ από του ανώνυμους σχολιαστές που προσπαθούν να μου προσάψουν σιωπή. Μετά την ανάγνωση να βρουν το κουράγιο να ζητήσουν συγνώμη που δεν γνώριζαν την αλήθεια. "Προσοχή το Αρχείο βλάπτει σοβαρά τα όσα σας έλεγαν μέχρι τωρα".Μακαρι να ειχαν μιλησει και αλλοι όπως εγω.... οι δρόμοι όμως ,που δεν απαντάτε ,πρέπει να ανοίξουν. Περιμένω να επικοινωνήσετε μαζι μου για να σας στειλω το Αρχειο .Με την αποστολή των πρωτων ονομάτων ,αν θελετε ,μπορω να ενημερωνω τα sait.Αν παλι ζητατε καποια ,Ιφιγένεια ,πολύ ευχαρίστως αλλά μαζι με ολους εσάς και εσάς μπροστάρηδες ,αρκετα εχω τραβήξει. Με καλοκαιρινή αγάπη, Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο