Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη


Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου  καταγγέλλει και καταδικάζει την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, που αυτή τη φορά εκφράζεται και με τη μορφή χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι νεκροί να ξεπερνούν τους 250, οι τραυματίες  να ανέρχονται σε περισσότερους από 1300, ενώ οι παλαιστίνιοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ξεπερνούν τους 18000.....

 Για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε εξέλιξη όλες αυτές τις μέρες είναι απροκάλυπτες οι ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  που αβαντάρουν ανοιχτά το Ισραήλ, της ΕΕ που τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζει τις οικονομικές συμφωνίες, τις συνεκπαιδεύσεις και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ελληνικών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
 Για το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, γενικά για το λαϊκό κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς και το δικαίωμα του κάθε λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του.
 Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να ενταθεί η πάλη του λαού και της νεολαίας για αποδέσμευση από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να γίνει υπόθεση του λαού ο τερματισμός της αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη

Απαιτούμε άμεσα :

·ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης
·                Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη
·               Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
·                     Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού
·                     Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
·                     Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου ,πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Αγρίνιο, 18 Ιούλη 2014                                                                                                     
   Το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο