Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τελεσίγραφο ΕΕ: Δώστε πίσω τις αγροτικές ενισχύσεις 387,4 εκατ. ευρώ

       Αγροτικές ενισχύσεις, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες το 2008 και το 2009, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ και συνεπώς πρέπει να ανακτηθούν από το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που εκδόθηκε την Τετάρτη.
     Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να καταβάλει ο ΕΛΓΑ, κατόπιν διαμαρτυριών μεγάλου αριθμού Ελλήνων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί κατά το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών»...........



     Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2011, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν τις 28 Οκτωβρίου 2009 «ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό... παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
     Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα ζήτησε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ την ακύρωση της απόφασης. Με ξεχωριστό δικόγραφο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Με τη διάταξή του, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
    Ωστόσο, με τη χθεσινή απόφασή του, το έβδομο τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ απορρίπτει όλα τα επιχειρήματα που επικαλείται η Ελλάδα και την προσφυγή στο σύνολό της. Επικυρώνει, δε, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    Σημειώνεται ότι τότε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης είχε υποκύψει στις πιέσεις των αγροτών που είχαν στήσει μπλόκα και είχαν αποκλείσει δρόμους και εθνικές οδούς. Ωστόσο, τώρα το ελληνικό κράτος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και να επιστρέψει τα χρήματα. Το ερώτημα είναι από πού.

Πηγή: iefimerida.gr
http://www.aixmi-news.gr/

2 σχόλια:

  1. εδω εχουν δικαιο !!!!!!να επιστρεψουν τα χρηματα , οσοι δηλωναν χωρις να εχουν .... τα γνωστα με ζωα που αλαζαν πολλες στανες και αλλα πολλα ... δεν θα πληρωνει ολος ο ελληνικος λαος , τις κομπινες των λιγων ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα να σπάσουμε το μποτι και να τα δοσουμε καλά μας δουλεύουν τόσα χρόνια τη κάνανε αρέ μερκελ θεα ´´´π´´´

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο