Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Συνεργασία όλων για μια νέα Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου

«Η Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την συνεργασία όλων». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατικής-Ιονίου» της Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Κατσιφάρας, σε δήλωσή του για το Newsletter της Επιτροπής των Περιφερειών.......


Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε: «Στον σημερινό σύνθετο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε, οι αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των πόλεων και των περιφερειών, δεν περιορίζονται πλέον μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά εκτείνονται πια και σε διακρατικό επίπεδο.
Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε ενεργό ρόλο από την αρχή της συζήτησης αυτής και μέσα από τη Διαπεριφερειακή Ομάδα Αδριατικής-Ιονίου της Επιτροπής των Περιφερειών, της οποίας έχουμε την Αντιπροεδρία, εργαζόμαστε ώστε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει άξονα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας για τις Περιφέρειές μας και τις χώρες μας.

H Ελληνική Προεδρία, που ολοκληρώνεται, και η Ιταλική Προεδρία που ακολουθεί, διαμορφώνουν ένα ολόκληρο μεσογειακό έτος στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική θα αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο