Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις ζημιές από χαλαζόπτωσ​η σε καλλιέργει​ες του Ν. Άρτας

 
    Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, σχετικά με τις ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στο Νομό Άρτας.
Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:
Θέμα: Καταστροφές σε καλλιέργειες στο Νομό Άρτας
Η ένταση της χαλαζόπτωσης που έπληξε το Ν. Άρτας την Κυριακή 8 Ιουνίου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστη ώρα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες όπως μανταρινιών, ακτινιδίων, με καλαμπόκι, ελιές, κηπευτικά.
Οι καταστροφές που προκλήθηκαν θα επιφέρουν μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των φτωχών χωριών της περιοχής τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί. Ειδικότερα εξαιτίας της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κ.ά. που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, η κατάσταση για την αγροτιά είναι δραματική.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε
•Να εκτιμηθούν άμεσα και δίκαια οι ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες.
•Να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών, στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, από τον ΕΛΓΑ, ώστε να καλυφθεί πλήρως η απώλεια του εισοδήματός τους.
•Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους αγρότες που επλήγησαν για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο