Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι θέσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θύμιου Ν. Σώκου στην εφημερίδα "TA NEA".


Ποιά είναι τα σχέδιά σας για την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας - τομείς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;
    Στόχος μας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειάς μας ώστε να στηρίξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε στον πρωτογενή τομέα, στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Με στοχευμένες πολιτικές, αξιοποιώντας και  επενδύοντας στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η γεωργία και η κτηνοτροφία θα μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των προιόντων.


Η επιχειρηματικότητα σ όλους τους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των προιόντων αποτελεί πρώτο και κύριο μέλημά μας. Χρειαζόμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΗΣ και λέμε «όχι» στη χέρσα και ακαλλιέργητη γη. Χρειάζονται επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα με αξιοποίηση πόρων από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και των Δημοσίων Επενδύσεων.
 Πρώτο θέμα στην αντζέντα των επιλογών μας είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων και η οργάνωση του συστήματος της άρδευσης. Θα προωθήσουμε συνέργειες και συνεργασίες για μια ενιαία και αποτελεσματική πολιτική στην παραγωγή, μεταποίηση και προώθηση των προιόντων που η Περιφέρεια διαθέτει σε μεγάλη κλίμακα όπως η ελιά, το λάδι, τα κηπευτικά και τα προιόντα της θάλασσας (ιχθυοκαλλιέργειες, αλειία).
 Οι δρόμοι στην περιφέρειά σας συγκαταλέγονται στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους στην Ελλάδα. Τι προτίθεστε να κάνετε;
 
Το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας είναι φανερό ότι έχει τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά  με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι επισκέπτες να διατρέχουν απαράδεκτα υψηλό κίνδυνο και οι μεταφορές να γίνονται αντιοικονομικές. Η προσπάθειά μας θα διαθέτει δύο κύρια χαρακτηριστικά.
1.Άμεση υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδιασμού για την Ολυμπία Οδό και το Δυτικό Άξονα.Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι σε ό,τι έχει αναλάβει το κεντρικό κράτος ως δέσμευση και υποχρέωση.
2.Σε ό,τι αφορά τις επιλογές τις Περιφέρειας θα επανασχεδιάσουμε το επαρχιακό οδικό δίκτυο με την κατασκευή νέων οδικών αξόνων, βελτιώνοντας και τους υπαρχόντες, για να αρθεί η απομόνωση από περιοχές που διαθέτουν πλείστες όσες δυνατότητες ν αναπτυχθούν.
Ο οδικός άξονας Πάτρα- Τρίπολη δε μπορεί να είναι στην κακή κατάσταση που βρίσκεται επί δεκαετίες.Χρειάζεται πρόγραμμα αναβάθμισής του. Οι κάθετοι οδικοί άξονες προς τις ακτές του Ηλείας και οι προσβάσεις προς τις δυτικές ακτές της Αιτωοακαρνανίας  και την Ευρυτανία είναι στις προτεραιότητές μας. Ετσι θα είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη η πρόσβαση σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και παραγωγικές δυνατότητες.
 
Πώς θα γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες;
Η ΠΔΕ διαθέτει το ισχυρότερο σήμα κατατεθένbrand name”) στον κόσμο: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, σηματωροί στον παγκόσμιο αθλητισμό και πολιτισμό.
Κύριο μέλημά μας είναι η σύζευξη του πολιτισμού με τον τουρισμό: Aρχαία Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα- Επικούριος Απόλλωνας.
Το μεγάλο αστικό κέντρο της Πάτρας με το λιμάνι και το μουσείο της και ο ανεξερεύνητος αρχαιολογικός πλούτος της Αιτωλοακαρνανίας είναι κομβικά στοιχεία δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης. Το ανάγλυφο της Περιφέρειας, οι ορεινοί όγκοι και το μοναδικό θαλάσσιο μέτωπο των 700 χιλιομέτρων δίνει απεριόριστες δυνατότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού, εναλλακτικού και θαλάσσιου, με στόχο τουριστική σεζόν 365 ημερών το χρόνο. Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή τους σε μαρίνες όπως το λιμάνι Αιγίου.
Μέσα από συνέργειες με επαγγελματικούς φορείς, με δράσεις εντός και εκτός συνόρων, η Περιφέρεια θα μετουσιωθεί σε μια  αναπτυξιακή και επενδυτική ζώνη υποδομών και υπηρεσιών, σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό ποιότητας και σε αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή.

1 σχόλιο:

  1. Απο που ξεκαμπισε ο Σωκος? Τον φαγαμε στη μαπα τοσα χρονια, τι θελει τωρα το απολειθωμα του παραλθοντος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο