Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

H συμπατριώτισσα μας Βάσω Μαργαρίτη με ρίζες από την Βόνιτσα, διεκδικεί το δήμο Καλλιθέας




       Η Βάσω Μαργαρίτη με ρίζες από την Αιτωλοακαρνανία (ο πατέρας της  Χρήστος Μαργαρίτης κατάγεται απο το Χαλκιόπουλο Βάλτου  και η μητέρα της Σπυριδούλα το γένος Ρίζου- Στεργιοπούλου από τη Βόνιτσα) είναι υποψήφια Δήμαρχος Καλλιθέας επικεφαλής του συνδυασμού «Όλα για την Καλλιθέα μας».
     Είναι πολύ δραστήρια γυναίκα, με συλλογικότητα εμπειρίας και γνώσης και θέλει την στήριξη άλλων των Αιτωλοακαρνάνων της Καλλιθέας πού είναι πάρα πολλοί. 

Βάσω Μαργαριτη: Όλα για την Καλλιθέα μας
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
     Η Ελλάδα διέρχεται μια πολυεπίπεδη κρίση, πρωτόγνωρη για χώρα σε συνθήκες ειρήνης. Η κρίση αυτή σηματοδοτείται από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, υψηλή ανεργία και μεγάλη αβεβαιότητα. Είναι κρίση πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική. Είναι μια κρίση θεσμών και αξιών.
      Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που την υπηρετούν στάθηκαν και στέκονται όρθιοι προσφέροντας στήριξη κάθε μορφής στους συμπολίτες μας........



   Η Αυτοδιοίκηση πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα, λόγω της κρίσης αλλά και των στρεβλώσεων της νέας αρχιτεκτονικής της διοικητικής δομής, με αυξημένες ανάγκες και αρμοδιότητες, με μειωμένους πόρους, προσπαθεί να υποκαταστήσει τα κενά της πολιτείας, τα λάθη και τις παραλείψεις της.
   Ο Δήμος Καλλιθέας, σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή, αναμφισβήτητα, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω της μακρόχρονης συνετής διαχείρισης, γεγονός που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε σχέδια υλοποιήσιμα στο άμεσο μέλλον.
    Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και διαφανούς Δήμου, που θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των πολιτών. Ενός Δήμου αυτοδύναμου και ανεξάρτητου ρυθμιστή του μέλλοντός του, ενός Δήμου αυτάρκη, μακριά από τις λογικές του επαίτη, του δανειολήπτη και του υποτακτικού της κεντρικής εξουσίας και των τραπεζών.
    Στην Καλλιθέα, είναι αναπόφευκτη η γέννηση του καινούριου, του διαφορετικού, του σύγχρονου. Εκείνου που θα εμπνεύσει, θα παρα-κινήσει και θα δώσει το απαραίτητο ερέθισμα στους πολίτες κάθε γενιάς ώστε να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν στις τοπικές διαδικασίες. Εκείνου που θα καταστήσει τους πολίτες πρωταγωνιστές και πραγματι-κούς συμμέτοχους των αποφάσεων και όχι άβουλους θεατές των εξελίξεων.
   Η Δημοτική Παράταξη «Όλα για την Καλλιθέα μας» δημιουργήθηκε καθώς, η Καλλιθέα χρειάζεται μια νέα, ευρεία και ισχυρή κοινωνική συμμαχία από ανθρώπους οι οποίοι εκφράζοντας τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, έχουν κοινές αξίες, ιδανικά και συλλογική αγωνία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη που ζούμε. Μια συμμαχία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ Δήμου και Δημότη. 
    Θα γεννά ελπίδα και αφήνοντας πίσω το παλιό, θα προσδοκά το νέο και θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας.
  Θέλουμε να παντρέψουμε το παλιό με το νέο. Να συνεχίσουμε τη πετυχημένη πορεία του Δήμου μας, με την ανάγκη για ανανέωση, εκσυγχρονισμό και εισαγωγή καινοτομιών. Σήμερα, απαιτείται ένα νέο μοντέλο διοίκησης, δημοκρατικό και πλουραλιστικό, το οποίο θα επιτρέπει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην πόλη μας.
   Αλλαγές οι οποίες θα καταστήσουν το Δήμο Καλλιθέας πρωτοποριακή δύναμη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα γεμίσει τους Καλλιθεάτες με υπερηφάνεια.
    Η Καλλιθέα γίνεται Εθνικό και Ευρωπαϊκό κέντρο πολιτισμού, αλλά και πόλος έλξης πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.
   Η Καλλιθέα θα είναι ο Δήμος της Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, ενώ θα αποκτήσει ένα πνεύμονα οξυγόνου, ένα κατάφυτο πάρκο 170 στρεμμάτων και μαζί με το κολυμβητήριο, ανα-ψυκτήριο, γήπεδα, παιδική χαρά, έργα που θα φέρουν πλούτο, θέσεις εργασίας, υπεραξία στην περιοχή και θα καταστήσουν την Καλλιθέα μας πρότυπη πόλη για να ζει κάποιος.
    Βέβαια, στην παραλία μας υπάρχουν ακόμη ανοιχτά μέτωπα – ζητήματα. Είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι μαζί, ενωμένοι, όπως έχουμε κάνει σε πολλά μέχρι σήμερα, να δώσουμε μια κοινή μάχη κόντρα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν πρέπει για λόγους μικροπολιτικούς να θυσιάσουμε το μέλλον αυτής της πόλης και των γενιών που έρχονται.
Τα ζητήματα αυτά πρέπει να τα λύσουμε, διότι δε ξεχνάμε ότι ζούμε σ ένα παραλιακό Δήμο και όχι σε ένα μεσογειακό, όπως έγινε τη δεκαετία του ΄70 και θα πρέπει να ανακτήσει το παραλιακό του μέτωπο και την έξοδό του στη θάλασσα.
     Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία μιας αισθητικά αναβαθμισμένης πόλης, σύγχρονης, ανθρώπινης και λειτουργικής, η οποία θα γίνει ακόμη πιο προσιτή στους πολίτες, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος, της ανάπτυξης πράσινων πολιτικών (ανακύκλωση, πράσινες ταράτσες δημοσίων κτηρίων, εξοικονόμηση ενέργειας), της προστασίας των αδέσποτων ζώων, της στήριξης της τοπικής αγοράς και των καταστημάτων της πόλης μας καθώς επίσης και της συνέχισης απόκτησης γης και κοινόχρηστων χώρων, με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας και ιστορικής ταυτότητας της πόλης.
    Με ιεράρχηση στόχων και προτεραιότητα στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, μπορούμε να ενισχύσουμε το κοινωνικό δίκτυο του Δήμου προκειμένου, αφενός να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες και αφετέρου να καλλιεργηθεί η αλληλεγγύη. Θέλουμε να διευρύνουμε την ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, ώστε να αποδείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες, μέσω κοινωνικών δομών και προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας.
     Μπορούμε, και θα διεκδικήσουμε, οικονομικούς πόρους από την κεντρική εξουσία και θα αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος των δημοτών και της τοπικής οικονομίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη.
    Στις προτεραιότητές μας βρίσκεται ο τομέας της καθαριότητας, ένας τομέας ιδιαίτερα νευραλγικός για μια μεγαλούπολη σαν την Καλλιθέα, η οποία είναι το 3ο εμπορικότερο κέντρο του λεκανοπεδίου και μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, δίχως την παραμικρή έκπτωση.
     Χρέος μας είναι η δημιουργία μιας πόλης που θα εκτιμά, θα σέβεται και θα αναγνωρίζει τη γυναικεία ενεργητικότητα και τις δράσεις της. Στους στόχους μας είναι η ενίσχυση των θεσμών για τη στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας, των παιδιών, αλλά και η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η οποία, χωρίς υπερβολή, στη σημερινή οικονομική κρίση είναι κολώνα και στήριγμα της ελληνικής οικογένειας.
     Πρέπει να δώσουμε στους νέους και τις νέες όραμα και ελπίδα. Προς όφελος της νέας γενιάς, να δημιουργήσουμε την κοινωνία των αξιών, των προτύπων και των ιδανικών. Η νέα αναπτυξιακή τροχιά της πόλης μας πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, και ιδιαίτερα τους νέους. Να τους δημιουργήσουμε τις δυνατότητες για μια καλύτερη ζωή, σε μια πιο ανθρώπινη πόλη.
   Σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της πόλης μας πρέπει να παραμείνει ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, με δημιουργικές πρωτοβουλίες. Γι αυτό θα στηρίξουμε τους εθνικοτοπικούς και τους αθλητικούς συλλόγους της, ώστε να ανασυσταθεί ο διερρηγμένος κοινωνικός ιστός, για να ζούμε αρμονικά, να λέμε καλημέρα ο ένας στον άλλο, να αλληλοπροστα-τευόμεθα από την καλπάζουσα παραβατικότητα και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο κοινωνικό ιστό, με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινά οράματα και επιδιώξεις.
Για την Καλλιθέα μας προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.
    Μαζί με το Δήμο, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρέπει να στηριχθούν οι εθελοντικές οργανώσεις και οι εθελοντές. Πιστεύουμε στο διάλογο, στην αξία της συμμετοχής και στην ουσιαστική διαβούλευση. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε με αγώνα να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε, όσα κατακτήσαμε.
     Υπογράφοντας την Ιδρυτική Διακήρυξη, με επικεφαλής τη Βάσω Μαργαρίτη, εμείς τα ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», δεσμευόμαστε ότι θα βασιστούμε στους παραπάνω άξονες και αρχές και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους και να προωθήσουμε το όραμα αυτής της διακήρυξης. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια για έναν Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα βάλει τα θεμέλια για την ευημερία των κατοίκων του.

Ποιά είναι η Βάσω Μαργαρίτη.
      Γεννήθηκε  από γονείς Αιτωλοακαρνάνες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο πατέρας της  Χρήστος Μαργαρίτης κατάγεται απο τους Χαλκιοπούλους Βάλτου  και η μητέρα της Σπυριδούλα το γένος Ρίζου- Στεργιοπούλου από τη Βόνιτσα Ξηρομέρου. Κατοικεί μόνιμα στην Καλλιθέα από τα πρώτα  χρόνια της ζωής της.
     Τελείωσε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, καθώς και το Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Καλλιθέας. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών και στη συνέχεια στο τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΑΒΣΠ) από το οποίο αποφοίτησε με λίαν καλώς το 1981.
   Έχουν δημοσιευτεί μελέτες και εργασίες της σε σχέση με την Αγροτική Οικονομία και την εμπορία των αγροτικών προιόντων.
     Εργάστηκε από το 1975 στα πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. και αργότερα, την περίοδο 1975 - 85 σε Τεχνική Εταιρεία. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ΟΤΕ Α.Ε. στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και από το 1994 έως το 1996 ήταν αποσπασμένη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
 Από το 1996 έως το 2000 ήταν αποσπασμένη ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αργότερα διετέλεσε Συνεργάτης του Υπουργού Επικρατείας. 

Αυτοδιοικητική, Συνδικαλιστική και Κοινωνική Δράση.
1974 -1981: Ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
1983 έως σήμερα: Έχει συνεχή αυτοδιοικητική και εθελοντική δράση.
1994 έως 1998: Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης (ΔΕΠΚΑ).
2002 έως 2010: Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Βρεφικών - Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καλλιθέας.
1983 έως σήμερα: Εκλέγεται συνεχώς Συνοικιακή και Δημοτική Σύμβουλος πάντα στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου και έχει πλούσια κοινωνική δράση στη πόλη που μεγάλωσε, συμμετέχοντας και ιδρύοντας πολλούς αθλητικούς, κοινωνικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους και οργανώσεις. 

Σήμερα είναι:
Αναπληρωτής Δήμαρχος - Αντιδήμαρχος.
Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Ισότητας της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής). 
Πρόεδρος του παραρτήματος Καλλιθέας “Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα”
Μέλος του Ομίλου Πολιτών Προστασίας Περιβάλλοντος και Νεότητας (Ο.Π.Π.ΝΕ)
Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Μέλος του Σωματείου “Φίλων του Δρομοκαϊτείου”
Μέλος του Συλλόγου Φίλων Αγάπης “Ζωοδόχος Πηγή Τζιτζιφιών”
Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας
Ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ Καλλιθέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο