Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων των blogs

 Νέα στοιχεία έρχεται να προσθέσει, πάνω στο θέμα της αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων των blogs, δημοσίευμα της ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗΣ ΜΑΤΙΑΣ,  το κείμενο του οποίου, σας παραθέτουμε αυτούσιο: 
Πολλά ιστολόγια (blog) τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου βάζουν δημοσκοπήσεις στις σελίδες τους. Καλούν τους επισκέπτες  να ψηφίζουν το όνομα του υποψήφιου δημάρχου που προτιμούν. Χωρίς όμως να υπάρχει επιστημονική υποστήριξη και οι ανάλογες δικλείδες ασφαλείας που θα εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Τι συμβαίνει δηλαδή; . Ένας επισκέπτης μπορεί να ψηφίσει ...άπειρες φορές. Πως γίνεται αυτό; Καταρχήν αλλάζοντας πρόγραμμα περιήγησης (browser) δηλαδή απο firefox σε Explorer, chrome, κλπ. 
Επίσης υπάρχει και ενας άλλος τρόπος, οι μυημένοιι στο ίντερνετ....

και την πληροφορική το ξέρουν, όπου από το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί καποιος να ψηφίσει ...όσες φορές θέλει. Ένα άτομο δηλαδή μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να ψηφίσει ....50 φορές!!!!!! Για τέτοια εγκυρότητα μιλαμε. Πρόκειται δηλαδή για αστεία ..πράγματα που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται. Όμως το έγκυρο και σοβαρό ιστολογιο ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νews έκανε ανάρτηση με τίτλο  "ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Τι ψηφίζουν οι διακτυακοί ψηφοφόροι ?" και έβαλε τα αποτελέσματα από ένα συγκεκριμένο blog!!!.Φυσικά δημιουργήθηκαν και οι ανάλογες εντυπώσεις.Αν έβαζε όμως και τα αποτελέσματα από αλλα blog οπως του Ξηρομερίτη και του Δραγαμέστο  όλοι οι επισκέπτες θα έβλεπαν οτι είναι πολυ διαφορετικά......
Η 18η Μαίου ειναι πλέον πολύ κοντό και το πραγματικό γκάλοπ θα το κάνουν εκείνη την ημέρα οι Δημότες του Ξηρομέρου. Ολα τ'αλλα ειναι παιχνιδάκια στο πλαίσιο της........
Το τριτο μάτι (το γνήσιο, οχι το παραπλανητικό)

Όλα τα παραπάνω καθώς και την αρχική μας (εδώ)(με επιφύλαξη) δημοσίευση, τα παραθέτουμε στη κρίση σας ...
ΤΟ XIROMERONEWS ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ,
ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ !
 

8 σχόλια:

  1. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι όλοι οι συνδυασμοί έχουν γνώστες της μεθοδολογίας και την εφαρμόζουν. Άρα, τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με τον αριθμό που τους στηρίζει (χοντρικά) . Σε κάθε περίπτωση όλοι παραδέχονται ότι οι δημοσκοπήσεις είναι δείγμα της στιγμής και μόνο η κάλπη δίνει τα πραγματικά νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει η ξηρομερίτικη ματιά να κρυφτεί κι η δημοσκόπηση δεν την αφήνει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ξηρομερίτικη ματιά γιατί δεν έβαλε παρόμοιο μανιφέστο για την δημοσκόπηση στο dragamesto news;, απο το ένα blog οι δημοσκοπήσεις είναι καλές και απο το άλλο είναι μαϊμού..
    Αυτή η αλακαρτ εγκυρότητα των μίντια
    είναι για αναγνώστες μαϊμού
    η Ξηρομεριτικη ματιά έχει παρωπίδες, δεν βλέπει την κατάντια του τόπου και το χάλι που το έφερε 12 χρόνια τώρα ο Σαμαράς και συνεχίζει να υπερασπίζει μια Δημοτική αρχή που χειρότερή της δεν έχει περάσει... αλλά ποτέ μην λές ποτέ γιατί μπορεί να έρθει και χειρότερη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοεξευτελισμος των "ανεξαρτητων" μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το τριτο ματι που εγραψε στο blog ksiromeritikimatia για της δημοσκοπησεις των blog πολυ ωραια φωτογραφια εβαλε. Η γλωσσα αυτη πρεπει να ειναι δικια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάσης φύσεως δημοσκόποι και δημοκόποι μαζί πορεύονται και αλληλοκαλύπτονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητό xiromeronews εδω θα ταίριαζε καλύτερα ο τίτλος " Η ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη GOOGLE και τη WORDPRESS" θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να δύνεται η δυνατότητα για τέτοιες δημοσκοπήσεις...
    Ένας blogger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το φθαρμένο κατεστημένο να ετοιμάζεται προς αποχώρηση, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ να καθαρίσει το τοπίο !

    Μην το παίρνετε τόσο βαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο