Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Γιάννης Ζαφειρόπουλος: Οι στόχοι μας για την ανάπτυξη των πρωτογενών τομέων της Δυτικής Ελλάδας


Ο πρ. Υφυπουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννης Ζαφειρόπουλος, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», περιέγραψε τους προγραμματικούς στόχους της παράταξής του για την Περιφέρεια.
Σ’ ερώτηση ποια είναι τα σχέδιά του για την ενίσχυση της γεωργίας και κτηνοτροφίας της Περιφέρειας είπε: «Κύρια επιδίωξή μας είναι η συνδιαμόρφωση με τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους των προϋποθέσεων για τη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους. Η προοπτική μείωσης, για παράδειγμα, του κόστους της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στη γεωργία και στην κτηνοτροφία συνδέεται και με την αξιοποίηση της (μελλοντικής) παραγωγής των υδρογονανθράκων στην ΠΔΕ. Η περιφέρεια σε συνεργασία με τραπεζικά ιδρύματα – μέσω της αξιοποίησης και πόρων του ΕΣΠΑ – πρέπει να επιδιώξει την επέκταση των δομών της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Το Γραφείο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που προτείνουμε να λειτουργήσει στην περιφέρεια θα συντονίζει δράσεις για την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των προϊόντων.

Στην ερώτηση τι προτίθεται να κάνει για τους δρόμους της Περιφέρειας που είναι από τους πιο επικίνδυνους στην Ελλάδα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε: «Οι υποδομές των μεταφορών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα ενός εθνικού και περιφερειακού προγράμματος ορθολογικής και αποτελεσματικής ανάπτυξής τους. Η πλήρης ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού, του σιδηροδρομικού δικτύου, των αεροδρομίων Αράξου και Ανδραβίδας αποτελούν για την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» αδιαπραγμάτευτες αξιώσεις των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Το τέλμα που δημιούργησε η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση στις διεκδικήσεις αυτές δεν αξίζει στους πολίτες της περιφέρειας.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε: «Για να αναβαθμιστεί η Δυτική Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός απαιτείται η ριζική ανατροπή της λογικής που πρυτάνευσε στη λήψη των αποφάσεων σχεδιασμού και υλοποίησης πρωτίστως των υποδομών των μεταφορών. Ταυτόχρονα, απαιτείται η στοχευμένη επιλογή των ζωνών τουριστικής ανάπτυξης είτε για τη δημιουργία μονάδων και λοιπών εγκαταστάσεων για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, ο εκσυγχρονισμός των τουριστικών μονάδων και η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας ως «συνεργατικού» τουριστικού προορισμού με τα Ιόνια Νησιά αποτελούν τμήματα μιας νέας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο