Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ουδέν νεώτερον...

 
   Ουδέν, ωστόσο, νεώτερον. Μίλησε για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τον τουρισμό. Απέφυγε, όμως, να πει για το κατοχικό δάνειο. Απέφυγε να πει οτιδήποτε για τη δέσμευση που ανέλαβε, όπως και οι άλλοι εταίροι μας, σ' ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Απέφυγε να συναντήσει το οικονομικό κατεστημένο. Αλλωστε υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα και η υπόθεση Siemens. Και όχι μόνο...
Προφανώς ήρθε για να αποδείξει στους Γερμανούς ότι η πολιτική της αποδίδει. Για τους Γερμανούς, βεβαίως. Που δεν είδαν την πόλη αποκλεισμένη για λογαριασμό της. Ούτε τους ειπώθηκε ποτέ πως από την κρίση βγαίνουν κερδισμένοι σε βάρος των άλλων. Ούτε πως και οι ίδιοι χρωστάνε.
Ηταν, άλλωστε, όπως κι άλλοτε, η κυρία Μέρκελ πολύ βιαστική. Μη δει οργή. Μήτε θυμό. Μην ακούσει αυτά που χρωστά. Μήτε κι αυτά που προσποιείται πως ξεχνά και παραπέμπει στις καλένδες.
Κραυγαλέα η αναξιοπιστία, η ιδιοτέλεια, η σκοπιμότητα. Το πρόβλημα, όμως, για τον τόπο δεν είναι η κυρία Μέρκελ, δεν είναι «οι άλλοι». Καιρός είναι να βγάλουμε κι εμείς τα συμπεράσματά μας. Με λογισμό. Αλλά και ψυχή.
Χάρης Οικονομόπουλος
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο