Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ανδρέας Κατσανιώτης: Είναι ώρα για τη δική μας «έξοδο» από το παλιό και το φθαρμένο


    Στις εκδηλώσεις για την εορτή της εξόδου Μεσολογγίου παρέστη ο  Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο κ. Κατσανιώτης παρακολούθησε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελευθερίας και στη συνέχεια παρέστη στον Μέγα Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
 
Αμέσως μετά ακολούθησε την πομπή της Ιερής Εικόνας και μετέβη στον Κήπο των Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Εξόδου του Μεσολογγίου. Την Κυριακή το πρωί, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια μετέβη στον Κήπο των Ηρώων, όπου τελέστηκε τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε από το Μεσολόγγι: «Το μήνυμα της Εξόδου του Μεσολογγίου είναι σήμερα πιο ισχυρό από ποτέ. Γιατί το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός μάς διδάσκει ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη δική μας «έξοδο» από το παλιό και το φθαρμένο προς ένα μέλλον διαφορετικό: Με νέες αντιλήψεις, με νέες ιδέες, με νέες πρακτικές. Ας δείξουμε και εμείς τόλμη και δύναμη όπως οι πρόγονοί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο