Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι μοναδική και δεν μπορεί να υποβαθμίσει κανείς αυτό τον ιστορικό θεσμό

«Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι μοναδική και δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν κάποιοι να την… τεμαχίσουν και να την εμπορευματοποιήσουν. Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση αυτού του ιστορικού θεσμού και όχι η υποβάθμισή του στη λογική που θέλουν ορισμένοι».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της τελετής εναντίωσης που διοργανώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία για την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να πραγματοποιήσει την Τελετή Αφής της «Φλόγας» για τους 2ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 
Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε επίσης πως η αποδοκιμασία των φορέων και των πολιτών που διεφάνη με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αλλά και με τις παρεμβάσεις που έγιναν προς τους αρμοδίους, δείχνει ακριβώς αυτή τη διαμαρτυρία και καταδίκη όλων στην προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους, για την αποσύνδεσή της από της ρίζες της και κυρίως από την κοιτίδα του Ολυμπισμού.
Ο υπ. Περιφερειάρχης βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος του ευχήθηκε εγκαρδίως καλή επιτυχία στις εκλογές προκειμένου, όπως είπε και ο ίδιος να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στη συνέχεια, ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Πύργου, όπου εκεί συνομίλησε με δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους, υπαλλήλους κ.α. για διάφορα θέματα, τα οποία και ο ίδιος είχε ασχοληθεί και μεριμνήσει λόγω της θητείας του ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Κατσιφάρας έκανε βόλτα και στην αγορά του Πύργου όπου είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους πολίτες, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο