Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: Τρία θέματα που αξίζει να τα διαβάσετε πριν τις επερχόμενες εκλογές.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2014


  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)


 
Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

  Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  Δευτέρα 14-4-2014.
Ο κ Δήμαρχος απουσίαζε.
ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ:   Εκτός ημερησίας διάταξης ο  κ Φερεντίνος (Αναπληρωτής Δήμαρχος Α Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα και τα οικονομικά )  εισηγείται το θέμα πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης των κατοίκων του πρώην Δήμου Μεδεώνος.
Το Δημοτικό  Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφασίζει.
Κάθε παροχή του πρώην Δήμου Μεδεώνος χρεώνεται με πενήντα ( 50) ευρώ το εξάμηνο ανεξάρτητα της κατανάλωσης και χωρίς μέτρηση.

Αν αυτή η εισήγηση δεν αποτελεί πολιτικό πανικό 40 μέρες πριν τις επερχόμενες εκλογές τότε έχουν χάσει τη σημασία τους οι λέξεις.
Αγαπητέ συνάδελφε αν αυτό το σκεφτήκατε  μόνος σας τότε επιβεβαιώνεται  την πολιτική σας ανεπάρκεια. Αν κάποιοι από το επιτελείο σας , σας το εισηγηθήκαν, απομακρύνετε τους αμέσως. Τι νομίζεται ότι είναι οι Δημότες των άλλων Πρώην Δήμων Ανακτορίου και Παλαίρου;  Δεύτερης κατηγορίας ή τρίτης κατηγορίας που πληρώνουν σύμφωνα με την κατανάλωση τους. Γιατί ο Δημότης του πρώην Δήμου Μεδεώνος που δεν κατανάλωσε 50 ευρώ να πληρώσει τι ίδιο με άλλον Δημότη που κατανάλωσε σε νερό αξίας μεγαλύτερης ή πολύ μεγαλύτερης των 50 ευρώ;
Φίλε Δημότη του πρώην Δήμου Μεδεώνος η απόφαση αυτή κινείται στα όρια της νομιμότητας.
 Καλούμε την εποπτεύουσα αρχή να αποφανθεί σχετικά.
Ρωτάμε ευθέως  τον κ Δήμαρχο συμφωνεί με αυτή την απόφαση ;
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ.
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
 
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:  Με δική μας παρέμβαση βγήκε στην επιφάνεια το θέμα των οφειλών  των Δημοτών προς το Δήμο. Υπενθυμίζουμε ότι 20 χρωστάνε περίπου 2.800.000 ευρώ, όσο το 25% του τεχνικού προγράμματος για το 2014.
Το θέμα δεν μπήκε στην ημερησία διάταξη για συζήτηση . Ο κ Μωραΐτης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνοντας χρήση της παραγράφου 2 του άρθρου 95  του κώδικα Δήμων και κοινοτήτων προέβη στη συλλογή υπογραφών ,να τεθεί ως  θέμα προς συζήτηση  και λήψη απόφασης: ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ. Θετικά υπέγραψαν ο κ Μωραΐτης , ο κ  Αποστολάκης, ο κ Βίτσας, ο κ Τσακάλης και ο κ Σώζος.  Ο κ Φερεντίνος , οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κ Γερωκοστόπουλος αρνήθηκαν να υπογράψουν . Κατά συνέπεια το θέμα δεν συζητήθηκε.
Ρωτάμε  .Γιατί φοβάστε τη συζήτηση, τον έλεγχο , την ενημέρωση των δημοτών; Γιατί οι Δημότες να μην γνωρίζουν πριν κάνουν την επιλογή τους, πόσοι δημότες χρωστάνε πάνω από 500 ευρώ, και ποιο το συνολικό ύψος της οφειλής;
Είναι πρωτίστως θέμα Δημοκρατίας. Το πολιτικό παιχνίδι στη Δημοκρατία έχει κανόνες;
 Δεν πήρατε είδηση κύριοι της πλειοψηφίας και  οι άλλοι που δεν υπέγραψαν ότι στο Δήμο τώρα τελευταία κάτι σημαντικό γίνεται; Οι Δημότες ενημερώνονται και θα ενημερώνονται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και κυρίως μετά τις εκλογές .
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Είναι ανεπίτρεπτο άλλοι να πληρώνουν και άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.
Στα 3,5 χρόνια της θητείας σας πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος  από τους μεγαλοοφειλέτες και από πόσους Δημότες; Αυτή είναι η ουσία , τα άλλα είναι υπεκφυγές.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ.
 ΚΑΘΕΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Κύριε Φερεντίνε σας ενόχλησε φανερά ότι ενημερώνουμε τους Δημότες.
Εμείς θα το κάνουμε κύριε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Οι Δημότες αφού ενημερωθούν , να κάνουν την επιλογή τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΤΑ ΑΝΕΜΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ κ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.
ΔΩΣΑΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΥΤΕ ΝΕΟΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΕΙΣΤΕ. ΔΙΟΙΚΗΣΑΤΕ.
ΕΙΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 
ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ
 ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΓΩΝΙΑΣ-ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Μετά από πολύ προσωπικό μας κόπο, χρόνο  και πολύμηνες προσπάθειες  έφθασε στο Δήμο χαρτί , από τη Διεύθυνση Δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Αιτλ/νίας, που απαιτεί από το Δήμο να προβεί σε άμεσες διορθωτικές ενέργειες  και να γίνει διακοπή  στη πόση νερού από τα δίκτυα.
Δεν επιχαίρουμε για τη δικαίωση μας. Καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες αλλά κυρίως τις ευθύνες απέναντι στον άνθρωπο – δημότη ως οφείλει. Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ευελπιστούμε το θέμα να λυθεί .
Ο κ Στούπας  Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ύδρευση παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε τίποτε. Ο κ Κομποτιάτης υπεύθυνος για  τα έργα αμίλητος , ο  κ Φερεντίνος δεν ήξερε τίποτε , ο κ Γούδας αμίλητος. Ο κ Αποστολάκης(επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης)  δεν όφειλε να γνωρίζει; Ούτε καν μίλησε όταν θέσαμε το θέμα , ούτε καν μας   ρώτησε για τη εξέλιξη του θέματος. Άγνοια, αμέλεια, αδιαφορία δεν γνωρίζουμε. Περιμένουμε τη θέση του.
Κύριοι έχουμε επεξεργαστεί  άμεση, βραχυπρόθεσμη και οριστική λύση για το θέμα. Καλούμε το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να το θέσει θέμα ημερήσιας διάταξης όποτε συγκληθεί το ΔΣ  και θα κάνουμε σχετική εισήγηση.
Μέχρι τότε με βυτιοφόρα ως οφείλετε εφοδιάστε τους Δημότες της περιοχής με νερό από τη ΚΟΡΠΗ δωρεάν..
 ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ 2014 ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ.
Ο απερχόμενος αποτυχημένος Δήμαρχος που επί 16 συναπτά χρόνια γνώριζε το πρόβλημα ( όχι τη πρόσφατη ρύπανση, αλλά την ουσία του θέματος) δεν οφείλει μια δημόσια συγγνώμη  στους Δημότες της ΠΟΓΩΝΙΑΣ-ΣΤΕΝΟΥ και της ευρύτερης περιοχής;
Εσείς τώρα που γνωρίσατε το θέμα ελπίζω να καταλάβατε την αγανάκτηση  μας. Επειδή το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει πολλές παραμέτρους η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα μας επιβάλλει να σταματήσουμε εδώ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1) Ο κ Λιάπης τι θέσεις έχει για αυτά τα θέματα;
2) Ελπίζουμε μετά τη σημερινή εξέλιξη ο κ Γερωκοστόπουλος  να καταλάβει ότι όταν  μας αποκαλούσε εισαγγελέα ήταν μια άτυχη στιγμή του. Εμείς πάντως κακία δεν του κρατάμε.
3) Ο κ Δήμαρχος και ο κ Φερεντίνος θα μας πληροφορήσουν πόσο κόστισε το κάθε κοινόχρηστο ποδήλατο;
4) Ο κ Δήμαρχος θα μας πληροφορήσει πότε θα δημοπρατηθεί το αποχετευτικό έργο της Κατούνας; Πόσα χρήματα υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014 για το έργο;
                                ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο