Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Επίσκεψη εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Πρέβεζα

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η πάταξη της ανεργίας τα κύρια ζητούμενα.
 
 
   Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα επισκέφθηκε την Δευτέρα την Πρέβεζα, όπου μαζί με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Ντόρα Τσικαρδάνη και Κωνσταντίνο Σιάκαρη, αλλά και τον γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ. Πρέβεζας Νίκο Λαμπρακούλη, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα του Νομού. 
Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, όπου έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Γιαμά, παρουσία και του προέδρου των Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Πολύκαρπου Χαλκίδη, για θέματα του επιμελητηρίου ως θεσμού, των  επαγγελματιών, του τουρισμού και των επιχειρήσεων.
Η ύφεση έχει χτυπήσει τη καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην Πρέβεζα. Απαιτούνται τολμηρές προτάσεις και λύσεις, για να αρθεί το αδιέξοδο και να ανασάνει και πάλι η τοπική αγορά. Πρέπει να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα συγκριτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, με αναπτυξιακό και παραγωγικό πρόσημο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ειδικά για τον Νομό Πρεβέζης, που επενδύει διαχρονικά στην ενίσχυση του τουρισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκπονηθούν μελέτες – άμεσα υλοποιήσιμες – που θα τονώνουν το τουριστικό προϊόν και θα προσελκύουν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών.
 
Αμέσως μετά ακολούθησαν συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δημόπουλο , αλλά και με εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η ανεργία και η μαύρη εργασία αποτέλεσαν – όπως αναμενόταν – τα κεντρικά θέματα συζήτησης. Ιδιαίτερα για τους Νέους, η ανεργία έχει αναχθεί σε μείζον πρόβλημα, κάτι που φαίνεται πως δεν μπορεί να ανασχέσει αποτελεσματικά ούτε η επερχόμενη τουριστική περίοδος. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δημοκρατική Αριστερά άλλωστε έχει προτάξει το ζήτημα της ανεργίας και έχει καταθέσει συνδυαστικές προτάσεις και πολιτικές, ώστε να αντιστραφεί η αρνητική πλέον πρωτιά που κατέχει η χώρα μας.
 
Στη συνέχεια, η Βουλευτής μαζί με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου τόνισαν την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου, ανάχωμα στις συντηρητικές δυνάμεις και στον λαϊκισμό. Ζήτησαν από τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς – Προοδευτική Συνεργασία, καθώς αποτελεί μία αυθεντική κεντροαριστερή διέξοδο στην πόλωση που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό. Το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών είναι ισχυρό: Η προοπτική της Ελλάδας στην Ευρώπη –η επόμενη μέρα της κρίση– και η ανάγκη συμμαχιών στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο