Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΑΣ


Η ΑΡΠΑ κατήγγειλε την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη, όπου υπό τον μανδύα της «ισοτιμίας», ένα φασιστικό-ναζιστικό κόμμα φυσικός και ηθικός αυτουργός δολοφονιών του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν και εκατοντάδων επιθέσεων σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες και αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές, κάθισε στη σύσκεψη και διεκδίκησε από τη δημοτική αρχή χώρο για να προβάλει τις σκοταδιστικές, φασιστικές θέσεις του.
Η ΑΡΠΑ κάλεσε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις να καταδικάσουν την πρόσκληση και την παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη και να αποχωρήσουν. Εκτός από τους εκπροσώπους της ΑΡΠΑ αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» και του ΕΠΑΜ.Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της παραμονής των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ,η αλήθεια είναι δεν ξέρουμε για πόση παραπάνω ώρα.
Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, δια της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Κατερίνας Χαμηλάκη, τοποθετήθηκε επίσης συνολικά στα ζητήματα κατάληψης χώρου και προβολής των συνδυασμών επισημαίνοντας ότι η φαινομενική ισοτιμία στη σύσκεψη καλύπτει ουσιαστικά την μεγάλη ανισότητα στην προβολή των συνδυασμών. Ανισότητα την οποία δημιουργούν τα κυρίαρχα κόμματα και παρατάξεις, με τους φανερούς ή αφανείς οικονομικούς υποστηρικτές τους, οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν τον χρόνο διαφήμισης και προβολής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Εντύπων, να μισθώσουν περίπτερα ή εκλογικά κέντρα, να πληρώσουν διανομείς φυλλαδίων και η οποία όμως επιτείνεται από τον δήθεν περιβαλλοντικά ορθό περιορισμό της ελεύθερης τοποθέτησης αφισών, ακόμα και σε οριοθετημένους χώρους, και άλλου ενημερωτικού υλικού, τα μόνα μέσα προβολής που έχουν οι οικονομικά ασθενέστεροι συνδυασμοί. Η ΑΡΠΑ επισήμανε ότι η κατανομή των δημόσιων χώρων προβολής πρέπει να γίνει ισότιμα και όχι ανάλογα της παλαιότερης εκλογικής δύναμης κομμάτων και εκπροσώπων. Πόσο μάλλον όταν σήμερα ο ίδιος ο λαός έχει θέσει στο περιθώριο τους πάλαι ποτέ κραταιούς εκπροσώπους των μνημονίων και τους υποστηρικτές τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα προς τον Δήμο Πατρέων με τις θέσεις της για ζητήματα προβολής και οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο