Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παρέμβαση Παναγιώτη Λαλιώτη για το έργο του Αυτοκινητοδρομίου στη θέση «Ρέντες» στη Χαλανδρίτσα

Μεγαλειώδης είναι η αναβλητικότητα της περιφερειακής Αρχής, όσον αφορά στο έργο του Αυτοκινητοδρομίου στη θέση «Ρέντες» στη Χαλανδρίτσα, με αποτέλεσμα, άλλες περιοχές να αποκτούν σαφές προβάδισμα, «απειλώντας» με τις… πλάτες και της κυβέρνησης την σημαντική αυτή επένδυση για την περιοχή.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής κα Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν δράση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, τόσο ως προς τις προθέσεις του ιδιώτη επενδυτή, όσο και ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία εν όψει και εκλογών «τάζει» το έργο σε άλλες περιοχές.
Μάλιστα, αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι η επιστολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με την οποία ανακοινώνει τη στήριξή του στην προσπάθεια κατασκευής πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) στο Δήμο Δραπετσώνας. «Αναμένουμε τη σχετική μελέτη προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία», διαβεβαιώνει τον Δήμαρχο, ο κ. Σαμαράς.
Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου στην Αχαΐα παραμένουν «μετέωρες», με τους φορείς να βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί για να υπογράψει το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας. Κι όλα, αυτά, ενώ ο χρόνος πιέζει και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα δεσμευμένα χρήματα για το έργο από τον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια απραξίας.
«Εδώ και 20 χρόνια ακούμε για το Αυτοκινητοδρόμιο, το οποίο όμως, δεν βλέπουμε. Οι διαδικασίες για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου για ολόκληρη την Αχαΐα και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, έχουν «παγώσει» εξαιτίας της απίστευτης κωλυσιεργίας που παρατηρείται. Κανείς δεν αμφισβητεί τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή με την προβολή της αλλά και την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού. Όλοι οφείλουμε να πιέσουμε για την επίσπευση των διαδικασιών μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης», δήλωσε ο κ. Λαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο