Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αύριο η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές


    Αύριο σχεδιάζει να εκδώσει η Ελλάδα το πρώτο - μετά την ένταξή της τον Μάιο του 2010 σε πρόγραμμα διάσωσης- ομόλογο μακράς διαρκείας, γράφει η WSJ, επικαλούμενη δυο πηγές με γνώση του θέματος.
Η χώρα αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου με στόχο να αντλήσει περίπου 2 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν ευνοϊκές, λέει η μια πηγή που μίλησε στην Wall Street Journal.
Η Deutsche Bank AG και η J.P. Morgan Chase & Co είναι οι δυο ανάδοχοι, αναφέρει το δημοσίευμα.
πηγή: ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. Οι δείκτες της οικονομίας είναι όλοι σε τραγικό σημείο. Η χώρα έχασε σε έξι χρόνια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 51 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της. Από τα 233,3 δισ. που ήταν το 2008, κατρακύλησε στα 182,1 δισ. το 2013. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε το περασμένο έτος στα 12.354 ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2001 και καταγράφοντας απώλεια της τάξεως των 5.020 ευρώ.
    Σαφώς και είναι επιτυχία, αλλά όχι για την Ελλάδα. Για τα κοράκια που βρίσκονται πάνω απ’ αυτή και τέσσερα χρόνια τώρα τρώνε τη σάρκα της και πίνουν το αίμα των Ελλήνων. Με την κυβέρνηση να τους κάνει αβάντα σε μία προσπάθεια να διασωθεί και αυτή εκλογικά.

    Έξοδος στις αγορές σημαίνει αντίο "κούρεμα" του χρέους. Το μόνο "κούρεμα" που μπορεί να γίνει είναι στις καταθέσεις των πολιτών κάτω και των 100.000 ευρώ όπως έχουν ήδη αποφασίσει στις Βρυξέλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα 2,356 δισεκατομμύρια ευρώ ανέβηκε στο τέλος Φεβρουαρίου το «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας.
    να εισαστε σιγουροι οτι του χρονου απο τα χαρατσια ,θα δωρισετε το σπιτι σας , και θα μεινετε στο νοικι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο