Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η εκδήλωση της διακήρυξης του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο- Κοινωνική Συμμαχία»


Πανηγυρικό κλίμα ΝΙΚΗΣ στην εκδήλωση του Παύλου Μοσχολιού για τη Διακήρυξη και τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Σε κλίμα νίκης και αισιοδοξίας για το μέλλον, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη Διακήρυξη αρχών και θέσεων του Συνδυασμού ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Πλαισιωμένος από τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε συνοπτικά στο πλούσιο έργο της τριετίας 2011 – 2013, τονίζοντας με έμφαση ότι «οι επιτυχίες αυτές δεν προέκυψαν τυχαία».

«Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αυστηρού προγραμματισμού, προσεκτικής επιλογής τακτικών και στρατηγικών στόχων και πεισματικής εμμονής στην ολοκλήρωσή τους

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε «στα δύσκολα».

Σήμερα, στο δύσκολο και θολό τοπίο που βιώνουμε όλοι μας, έχουμε χρέος να παραμείνουμε δίπλα στον πολίτη.

Δεν έχουμε δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τώρα, στα δύσκολα, τον Αγρινιώτη και την Αγρινιώτισσα, που μας περιέβαλε και μας περιβάλλει με την αγάπη και την εκτίμησή του.

Γιατί, για μας, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Δεν είναι μια ευκαιριακή αναζήτηση θέσης κι’ όπου κάτσει. Η Αυτοδιοίκηση για μας είναι ιδέες και πράξη, λόγος και αποτέλεσμα, αγώνες και αγωνίες μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο.

Περήφανοι για ό,τι πετύχαμε, με σιγουριά και πίστη στα ισχυρά θεμέλια που θέσαμε και στις μεγάλες δυνατότητες του νέου μας Δήμου, με αυτοπεποίθηση για το σήμερα, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για το αύριο, με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, δίνουμε τη μάχη για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» κατέληξε ο κ. Μοσχολιός.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

Συνδημότισσες - συνδημότες

Η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην μεταπολεμική της ιστορία. Μια κρίση η οποία έθεσε και θέτει σε δοκιμασία το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού, ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και το δικαίωμα στην εργασία.

Μια κρίση που έπληξε και πλήττει τα μεσαία στρώματα, την μικρομεσαία επιχείρηση. Που οδήγησε σε κλείσιμο πολλών εμπορικών καταστημάτων και μικρομεσαίων βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, οι μνημονιακές πολιτικές, έθεσαν σε δοκιμασία και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο οικονομικός και θεσμικός στραγγαλισμός της, ανέκοψε την πορεία διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και της στέρησε σημαντικές δυνατότητες.

Σ’ αυτές τις δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, εργαστήκαμε και «χτίσαμε» το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε «στα δύσκολα».

Με την εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου δράσης, η φιλοσοφία του οποίου βασιζόταν στη στενή συνεργασία των τοπικών αρχών και φορέων και στην αποτελεσματική χρήση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, δημιουργήσαμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, οικονομικά υγιή και βιώσιμο, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και λειτουργία δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, πρωταθλητή στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά, αυστηρό προγραμματισμό,  προσεκτική επιλογή τακτικών και στρατηγικών στόχων και πεισματική εμμονή στην ολοκλήρωσή τους, με ενότητα, συναίνεση και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πρακτικές, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Σήμερα, στο δύσκολο και θολό τοπίο που βιώνουμε όλοι μας, έχουμε χρέος να παραμείνουμε δίπλα στον πολίτη.

Με συνέπεια στον αγώνα για τη μετατροπή των Δήμων σε πρωτοβάθμια πολιτικά κύτταρα, σε κύτταρα υπεράσπισης και εμβάθυνσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών, σε κύτταρα παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε κύτταρα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε κύτταρα συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων.

Με σιγουριά και πίστη στα ισχυρά θεμέλια που θέσαμε και στις μεγάλες δυνατότητες του νέου μας Δήμου, συνεχίζουμε μαζί.

Με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Με ένα ανανεωμένο, δυναμικό και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο Νίκης και Ελπίδας.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που ενώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και δημιουργεί όρους Ανάπτυξης και Απασχόλησης, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής.

Πορευόμαστε, με νοικοκυροσύνη και διαφάνεια στα οικονομικά, με νέους θεσμούς και καινοτόμες δράσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με ιδανικά, αρχές και αξίες:

·         Για ένα Δήμο ακηδεμόνευτο, αυτοτελή Διοικητικά και Οικονομικά, ευέλικτο και αποτελεσματικό.

·         Για ένα Δήμο που ενώνει και δεν χωρίζει.  

·         Για ένα Δήμο με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, που θέτει την ενίσχυση των αδύναμων ως απόλυτη προτεραιότητα.

·         Για ένα Δήμο που αγωνίζεται για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα της τοπικής Οικονομίας.

·         Για ένα Δήμο ελκυστικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, φιλόξενο για μικρούς και μεγάλους.

·         Για ένα Δήμο πόλο ανάπτυξης στο Δυτικό τμήμα της Ελλάδας, που διεκδικεί το δικό του διακριτό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο