Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα καταγγέλει συνεδρίαση παρωδία με αντιδημοκρατικές πρακτικές.


Την Πέμπτη 10/4/2014 στις 3 μ.μ. συνεδρίασε  το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του ΟΠΑ. Από την  συνεδρίαση απουσίαζε  ο Πρόεδρος και Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση εξελίχθηκε σε παρωδία αφού καταπάτησαν τον Κώδικα που ορίζει τη διαδικασία για τη λειτουργία του Δ.Σ. Στη συνεδρίαση χρέη προέδρου εκτελούσε ο κ. Ταραζώνας ενώ ήταν παρών ο αντιπρόεδρος του Δ. Σ  κ. Πετρόπουλος. Ο κ. Ταραζώνας δεν είχε δικαίωμα να  συμμετέχει στη διαδικασία γιατί είναι  αναπληρωματικό μέλος και αναπληρώνει το τακτικό μέλος κ. Βουρβαχάκη ο οποίος ήταν παρών. Στο τέλος  έμειναν να συνεδριάζουν 6 από τα 15 μέλη του Δ. Σ.  

Τα γεγονότα εξελίχθησαν ως εξής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε κάνοντας τον Πρόεδρο το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. ο κ. Ταραζώνας ενημερώνοντας το Δ.Σ για ένα έκτακτο θέμα.  Στη συνέχεια και πριν ξεκινήσει η συζήτηση  πάνω στα τακτικά θέματα παρενέβη ο πρόεδρος του σωματείου και ρώτησε γιατί δεν ενημερώνεται το Δ.Σ για το έγγραφο (Αρ. πρ. 294-28/2/2014) που έχει στείλει το σωματείο  με την όποιο ζητάνε οι εργαζόμενοι να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. με την οποία δε δίνονται τα χρήματα των αναδρομικών των 176 ευρώ, αφού υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Έχουν ήδη δοθεί τα χρήματα σε δυο εργαζόμενους για το ίδιο επίδομα με βάση παρόμοια δικαστική απόφαση. Γιατί ενώ υπάρχει απόφαση πρόσφατη του Δημοτικού Συμβουλίου να ξαναγίνει συζήτηση για το θέμα αυτό στο Δ.Σ. του ΟΠΑ δε γίνεται συζήτηση. Απάντηση δεν υπήρξε παρά μόνο άρνηση στο  να γίνει συζήτηση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Ταραζώνας ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ ανέφερε ότι δε θα γίνει  άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέχρι τις εκλογές.  Ο πρόεδρος του σωματείου επέμενε να γίνει συζήτηση και να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Δεν μπορεί ένα απερχόμενο Δ.Σ να καταδικάζει τους εργαζόμενους και να μην εφαρμόζει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Στη συνέχεια  οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Στάση Βύρωνα» και «Λαϊκή  Συσπείρωση» απαίτησαν να γίνει συζήτηση και να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Ο προεδρεύων κ. Ταραζώνας αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Στη συνεχεία υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις και παρεμβάσεις από εργαζόμενους και το σωματείο με τον κ. Ταραζώνα και  μέλη του Δ.Σ που δεν ήθελαν να συζητήσουν το θέμα και να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίστηκε με παρόντα 6 από τα 15 μέλη τους κ. κ. Πετρόπουλο Κ, Βουρβαχάκη Ι, Καλλιανιώτη Α, Φάβρο Κ, Γιανναρά Κ.  Ταραζώνα Δ.

Και σε αυτή τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η αντιδημοκρατική αλαζονική και καθεστωτική συμπεριφορά της δημοτικής Αρχής. Η συγκεκριμένη παράταξη και οι σύμβουλοι της, <<όσο γλυκό περιτύλιγμα>> και αν προσπαθούν να έχουν τα λόγια τους,  είναι οι καλύτεροι εκφραστές των αντεργατικών, μνημονιακών πολιτικών και υποστηρικτές της συγκυβέρνησης, της Ε. Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για τα δικαιώματα μας, βγάζοντας συμπεράσματα και συμβάλλοντας να ανατραπεί αυτή η κατάσταση στο Δήμο Βύρωνα και συνολικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο