Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αποτελεσματική τριετία στην Πολιτική Προστασία για την Αχαΐα με ελάχιστες δαπάνες


Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Αχαΐας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και σεισμικά φαινόμενα στην περιοχή.
Χθες Τετάρτη 2 Απριλίου, συνεκλήθη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κατά τη διάρκεια του οποίου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ως πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π.
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοικητές των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Αρχών του Νομού, προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Αχαΐας, καθώς και άλλων Φορέων σχετικών με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Ο κ. Αλεξόπουλος με την ευκαιρία της συνεδρίασης του τελευταίου τακτικού ΣΟΠΠ  για την τρέχουσα Περιφερειακή Περίοδο, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτό για την συνεργασία που υπήρξε τα τρία προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα τον θετικό απολογισμό σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, καθ’ ότι όλα τα όλα τα δυσμενή φυσικά φαινόμενα και στην θερινή και στην χειμερινή περίοδο αντιμετωπίστηκαν χωρίς να έχουμε μεγάλη καταγραφή επιπτώσεων πρωτίστως για την ανθρώπινη ζωή και κατόπιν για την περιουσία και την καθημερινότητα του πολίτη.
Ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη συνεισφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την προσωπική συνεισφορά των υπαλλήλων αντιμετώπισε τις δύσκολες συνθήκες όταν χρειάστηκε, μηδενίζοντας στην ουσία τις δαπάνες μίσθωσης ιδιωτών των προηγούμενων ετών.
Αρχικά, συζητήθηκε ο απολογισμός για την χειμερινή περίοδο, ο οποίος κρίνεται ως θετικός  και κατά κύριο λόγο οφειλόταν στη σωστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και στη συντονισμένη δράση τους, παρ’ όλη τη μειωμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.
Εν συνεχεία, οι αρμόδιοι φορείς τοποθετήθηκαν σχετικά με τα σχέδια δράσης που αφορούν εργασίες και έργα αντιπυρικής προστασίας και λήψης πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.
Τέλος, στη σύσκεψη συζητήθηκε και αποφασίσθηκε, στο πλαίσιο και της απόφασης του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η ετοιμότητα και ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση συνεπειών από σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο