Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι ορατές συνέπειες μιας κοινωνικής καταστροφής επίσκεψη μικρο-ομολογιούχων στις Βρυξέλλες


“Οι πραγματικές συνέπειες του κουρέματος φάνηκαν στην κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους. Το παράδειγμα των μικρών ομολογιούχων είναι χαρακτηριστικό. Τους πίεσε το κράτος να στηρίξουν με ομόλογα την οικονομία, τους διαβεβαίωνε πως δεν κινδυνεύουν και τελικά έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής. Τώρα μας αποκαλύπτουν πως 16 άνθρωποι από τα μέλη τους αυτοκτόνησαν, ενώ αποκαλύπτουν εικόνες οικονομικής καταστροφής χιλιάδων ανθρώπων.
Αυτό που θέλαμε να δείξουμε στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Κομισιόν είναι πως πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και  η εμπιστοσύνη των ανθρώπων αυτών στο ελληνικό κράτος και την Ε.Ε. σήμερα, είναι μηδενική”. Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων του “Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου” στις Βρυξέλλες όπου κατήγγειλαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες “τις αδικίες και τις διακρίσεις που έχουν γίνει σε βάρος των αποταμιευτών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου”, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.
Οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων, κύριοι Ι. Μαρινόπουλος και Γρ. Γρηγοριάδης, μετά από πρωτοβουλία του κ. Χατζημαρκάκη, παρουσίασαν στην κ. Καρολινα Λειμπ, Εκπρόσωπο του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Όλι Ρεν, το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσε το PSI. Στη συνάντηση συμμετείχε και ως Εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο κ. Μπουκχαρτ Σμιτ.
Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Άσλευ Ντόρινγκτον Κοινοβουλευτικό Συνεργάτη της κ. Σαρον Μποουλς που προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

“Ήταν σημαντικές συναντήσεις για να αναδειχθεί το θέμα αλλά θέλουμε να ενημερωθούν τόσο οι εμπειρογνώμονες στις Βρυξέλλες όσο και η κοινή γνώμη της Ευρώπης, για αυτό και υπήρξε συνέντευξη των εκπροσώπων των ομολογιούχων στη διεθνή εφημερίδα New Europe. Πρόκειται για μια αδικία που απαιτεί επανόρθωση”, κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο