Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Δεν μπορούμε να σας πληρώνουμε άλλο ορέ...»

 
Γράφει μία αναγνώστρια.
Παρακολούθησα μέσα από τα Blogs το θέμα που προέκυψε με την αίτηση του συνδημότη μας κ. Κώστα Χολή και θέλω να επισημάνω δύο πράγματα. Πρώτον την ουσία και δεύτερον τις εντυπώσεις.

Οι εντυπώσεις είναι πότε πήρε πρωτόκολλο και όλο αυτό το θέμα που προέκυψε που εμένα προσωπικά σαν δημότη δεν με αφορά καθόλου.
Η ουσία είναι ότι ένας συνδημότης μας, με τελεσίδικη δικαστική απόφαση δικαιώθηκε, με τον πρώην Δήμαρχο Αλυζίας να καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος, και το σημαντικότερο το δικαστήριο να αναγνωρίζει ζημιά του κτηνοτρόφου από την παραβατική συμπεριφορά του Δημάρχου. Αυτή είναι η ουσία.

Σήμερα, ο παθών κτηνοτρόφος στρέφεται εναντίον του Δήμου και ζητά να του καταβληθούν 30.125 ευρώ. Δηλαδή για την παραβατική συμπεριφορά του Δημάρχου το ραβασάκι έρχεται στους δημότες. Αυτό είναι το θέμα για μένα. Βλέπω τον πρώην Δήμαρχο να βγάζει ολόκληρο κατεβατό δελτίο τύπου για το πρωτόκολλο και για την ουσία ποιος θα πληρώσει την δική του αποδεδειγμένη, με δικαστική απόφαση, αστοχία ούτε μία αράδα. Τα 30.125 ευρώ κύριε υποψήφιε ποιος θα τα πληρώσει;

Και θα πάω ακόμα παραπέρα λέγοντας..., επειδή τα τελευταία χρόνια μας έχουν έρθει πολλά ραβασάκια να πληρώσουμε από παντού, για τις αστοχίες, τις μίζες και τα φαγοπότια της πολιτικής μας τάξης και των κυβερνώντων θα ανακράξω: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΡΕ...., ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙΤΕ».
πηγή:astakos-news.gr


7 σχόλια:

  1. Αγαπητη αναγνωστρια, μαλλον εχεις χασει την ουσια! Και ετσι προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις! Προς ενημερωση σου λοιπον ο κυριος Χολης δεν εχει κανενα μα κανενα δικαιωμα να ζητα αποζημιωση γιατι πολυ απλα η υποθεση εχει παραγραφει! Οτι και να ζητησει συμφωνα με το νομο δεν δικαιουται να τα παρει! Καταλαβες; Αυτη ειναι η ουσια! Τωρα αν η κυρια Σαμαρα θελει να ζημειωσει μονη της το Δημο τοτε...ραντεβου με τον εισαγγελεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ κύριε υποψήφιε δέχομαι ότι υπάρχει παραγραφή. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο άμοιρος ο κτηνοτρόφος δεν ζημιώθηκε; Εσύ φταίς ή δε φταις γι' αυτό; Επι της ουσίας λοιπόν πρέπει να αποζημιωθεί, έτσι δεν είναι; Προτείνω να κάνεις ρεφενέ μεταξύ των συγγενών και των λοιπών καλοταϊσμένων από την εποχή της παντοδυναμίας σου και να δώσεις τα λεφτά στον άνθρωπο. Όχι να τον πληρώσουμε εμείς που δε φταίμε. Α, και μη ξεχάσω. Από κάτι πρωταθλητές της κωλοτούμπας που η Στερεοελλαδίτικη, ειδικά η Ξηρομερίτικη, παράδοση τους αποκαλεί ΄΄Μαυροκορδάτους΄΄ να πάρεις τα διπλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ψέματα οτι ο Κος Χολής δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης.Η 5ετία για παραγραφή δεν ισχυεί για κολάσιμες ενέργιες και η παράβαση καθήκοντος θεωρείται τέτοια.Η ζημία είναι βεβαιωμένη που υπέστει ο πολίτης και η 5ετία παρατείνεται(τουλάχιστον 8ετία -20ετία).Μην προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις με ψέματα.Ζημειώθηκε ένας συμπολίτης μας και αυτό δεν αλλάζει..όπως επίσης το άτομο που τον ζημίωσεείναι γνωστό.Εκμεταλλευόμενο την θέση εξουσίας που εμείς οι πολίτες του δώσαμε έβγαλε το άχτι του σε ένα πολίτη.Θεωρείτε οτι δεν πρέπει να τιμωρηθεί;Μπορεί ένας άνθρωπος με βεβαιωμένη καταδίκη να ζητάει την ψήφο μας;Η ατιμωρησία γεννάει θράσος και σε κάποιους περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την δουλευεις καλα την παραγραφη κυρ υποψηφιε. γενικα το πασοκ την δουλευει καλα την παραγραφη ομως οπως βλεπουμε δεν τους βγηκε.
    νοεμβριο του 2012 βγηκε η αποφαση.
    το δικαστηριο δικαιωσε τον ανθρωπο και καταδικασε εσενα. αυτη ειναι η ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala as ta brei o k galounhs me tis asfalistikes eisfores ton ypallhlon ths enoshs prvta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραγραφη. Πως σας ακουγεται? Οποιος ξαναδιαμαρτυρηθει για φορους και για κρατος χαρβαλο αυτη πρεπει να ειναι η απαντηση. Παραγραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορει να μας πει γιατι εκλεγε στο δικαστηριο με το ακουσμα της αποφασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο