Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Την εξαφάνισαν!

 
Της στερούν τα πολιτικά της δικαιώματα: Έκανε μεταδημότευση στο Αγρίνιο, …αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει πουθενά!
Το να στερηθεί κάποιος τα πολιτικά του δικαιώματα είναι η μεγαλύτερη προσβολή. Στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, μάλιστα, δεν υπήρχε τίποτε πιο ατιμωτικό. Στη σύγχρονη δημοκρατία, πάλι, ο υδροκεφαλισμός των υπηρεσιών φτάνει σε τέτοια επίπεδα που καταλύει ακόμη και τα κυρίαρχα συνταγματικά δικαιώματα, όπως αυτό του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Η καταγγελία στο agrinioreport.com είναι επώνυμη. Η κα. Τ.Μ., 26 ετών, επέστρεψε με την οικογένειά της στη γενέτειρα και φυσικά θέλησε να μεταφέρει στο Δήμο Αγρινίου τα πολιτικά της δικαιώματα. Η μεταδημότευση έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. Άνοιξε μερίδα, έφερε όλα τα χαρτιά, …ξεμπέρδεψε οριστικά από τον Δήμο Αθηναίων. Έτσι τουλάχιστον νόμιζε…

Διότι κατά έναν «μαγικό» τρόπο, λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2013, χωρίς η ίδια να  το γνωρίζει και χωρίς να προβεί στην παραμικρή ενέργεια, έγινε «αυτόματα» νέα μεταδημότευση, αυτή τη φορά απ’ το Αγρίνιο στην Αθήνα!!!  Η ίδια την περίοδο εκείνη βρισκόταν στο Αγρίνιο… και δεν είχε ιδέα για τα καθέκαστα.
Ψάχνοντας τώρα στους εκλογικούς καταλόγους για να δει που ψηφίζει, ανακάλυψε  ότι… ούτε στο Δήμο Αγρινίου είναι εγγεγραμμένη ούτε όμως και στο Δήμο Αθηναίων. Δηλαδή, η πολίτης αυτή δεν έχει δικαίωμα ψήφου, επειδή οι υπηρεσίες των δήμων έτσι το αποφάσισαν!!!

Είναι προφανές ότι κάπου έγινε «τρελό» μπέρδεμα. Δεν αποδίδει κανείς σκοπιμότητα, ωστόσο, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η ίδια και συγγενικά της πρόσωπα που τρέχουν αυτές τις ημέρες στις υπηρεσίες των δυο δήμων δεν έχουν πάρει σαφείς απαντήσεις και, πολύ περισσότερο, όχι τη λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η …αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία και προχειρότητα.
Πάντως, το να μην ψηφίσει ένας πολίτης που δεν έχει βάση νόμου, με απόφαση δικαστική, στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.
Οι φωτογραφίες από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε αποδεικνύουν τα προαναφερθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο