Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μοσχολιού για το δήμο Αγρινίου

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Π. Μοσχολιός, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου  τους βασικούς άξονες του νέου ολοκληρωμένου προγράμματός του για ένα μεγάλο, σύγχρονο και ισχυρό Αγρίνιο.
Το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, είχε τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση από τις 17 Απριλίου, πάνω στις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του συνδυασμού για έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανταγωνιστικό, δημιουργικό, ανοιχτό και βιώσιμο Δήμο Αγρινίου και για το λόγο αυτό ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στη διαδικασία.......


Ξεκινάμε με έναν ισχυρό και οργανωμένο Δήμο, με αποδεδειγμένο έργο, με διασφαλισμένους οικονομικούς πόρους, είπε ο κ. Μοσχολιός, και έκανε λόγο για ένα ανανεωμένο όραμα και πρόγραμμα, με ρεαλιστικές προτάσεις και έτοιμες λύσεις και, κυρίως, με ειλικρίνεια και σεβασμό στον Δημότη.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η τριετία 2011-2013 ήταν η χειρότερη για τη χώρα από πλευράς οικονομικών συνθηκών εδώ και πολλές δεκαετίες, με την υποχρηματοδότηση να πνίγει την Αυτοδιοίκηση. Όπως, όμως, είπε το Αγρίνιο όχι μόνο δεν έχασε κοινωνικές δομές αλλά μπόρεσε να υλοποιήσει ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 162 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος των δημοτών του.

Οι 5 γενικοί στόχοι του νέου προγράμματος είναι:
     1. Διατήρηση και βελτίωση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου, ώστε:         
α) να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη στο χρόνο και στον τόπο που τις         χρειάζεται,
  β) να ηγηθεί της αναπτυξιακής προσπάθειας που έχει ανάγκη ο τόπος.

     2. Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασία κοινωνικών ομάδων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού.
     3. Ενίσχυση των υποδομών, του περιβάλλοντος, της αισθητικής και της ταυτότητας του Δήμου, βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ελκυστικότητας.
    4. Ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, ώστε το Αγρίνιο να αποτελεί κύριο πόλο ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.
   5. Προώθηση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η δημιουργία και η διατήρηση ενός ελκυστικού και αναγνωρίσιμου προφίλ υψηλής ποιότητας, που θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την τοπική ανάπτυξη του Αγρινίου, είναι βασική μας προτεραιότητα, τόνισε ο κ. Μοσχολιός, γι’ αυτό προωθούμε άμεσα το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ και το «Branding πόλης», που θα συν-διαμορφωθούν με την κοινωνία, τους φορείς και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Αναπτύσσοντας το πρόγραμμά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία», τόνισε με έμφαση ότι αυτό έχει στο επίκεντρό του τον Πολίτη και τις ανάγκες του.
Μεγάλο βάρος του προγράμματος, όπως εξήγησε, θα δοθεί στην επέκταση της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής στο Δήμο Αγρινίου με δέσμη μέτρων που θα επεκτείνει το δίχτυ προστασίας που βρήκαν 4.000 οικογένειες στο δήμο Αγρινίου. «Κανένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του, γιατί θα έχει την πλήρη στήριξη του Δήμου», τόνισε ο κ. Μοσχολιό.
Αναφερόμενος στο θέμα των υδάτινων πόρων της περιοχής, ο κ. Μοσχολιός, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Αγρινίου διεκδικεί  από τη ΔΕΗ την υπογραφή σύμβασης, όπου θα προβλέπονται ειδικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.
Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα σε θέματα όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση στερών και υγρών αποβλήτων που σύντομα θα είναι εφικτή, αλλά και οι προτάσεις για την ανάπτυξη στην Τριχωνίδα που ήδη έχουν γίνει προς την Περιφέρεια από το 2013, με πρόσθετη υποδομή τη δυνατότητα του βιολογικού καθαρισμού του δήμου να δέχεται απόβλητα από ελαιοτριβεία και τυροκομεία, κάνοντας πραγματικά πιο βιώσιμους και καθαρούς τους υδάτινους πόρους του Αγρινίου.
Καταλήγοντας ο κ. Μοσχολιός τόνισε ότι:
 «Με το έργο μας, το πρόγραμμά μας, τις ρεαλιστικές προτάσεις μας και το ψηφοδέλτιό μας, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανανέωση, με έντονη την παρουσία νέων ανθρώπων, διεκδικούμε την ψήφο των συνδημοτών μας.
Με σιγουριά για τη Νίκη και το μέλλον του τόπου μας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο