Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αεροψεκασμοί για κουνούπια

 

Τρεις άδειες αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας και Ανατολικής Μακεδονίας υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μ. Μακρή.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, με πρωταρχικό μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο στη χώρα.
Το εγχείρημα, όπως αναφέρεται, βασίζεται σε πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και που έχουν μία σημαντική αναφορά σε οργανωμένες ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται σε άλλες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε.
Ειδικότερα, οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Καταλήγοντας το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ότι η τεχνογνωσία, η καινοτομία και τα συγκροτημένα σχέδια δράσης που αναβαθμίζουν τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής, είναι ανάγκη να συνδυαστούν  με την απαραίτητη ευαισθησία και το σεβασμό στο περιβάλλον, ώστε η αυταπόδεικτη χρησιμότητά τους να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και τους πολίτες. 
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο