Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γιώργος Ανέστης: Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα να ψηφίσουν τους ανθρώπους τους

 
    «Η δύναμη του σταυρού δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για κτηνοτρόφους και αλιείς, να στηρίξουν τους ανθρώπους τους. Αυτούς που ξέρουν την πραγματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να παράγουν, να ζουν και που –φυσικά- γνωρίζουν τα προβλήματά τους, καθώς το κενό στο ευρωκοινοβούλιο όσον αφορά στον κλάδο είναι μεγάλο». Μ΄αυτή τη φράση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γ. Ανέστης έδωσε και επίσημα το έναυσμα για τον προεκλογικό αγώνα, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης.
  • Πρέπει ν’ αλλάξουμε κατεύθυνση και προσανατολισμό στον αγροτικό τομέα, καθώς τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τα αναμενόμενα και έγιναν αρκετά λάθη. Γι΄ αυτό στόχος μας πρέπει να είναι ο αγρότης να ξαναγίνει ανταγωνιστικός και οι εκμεταλλεύσεις μας να γίνουν και πάλι βιώσιμες, ακόμη κι αν είναι μικρές, ανέφερε ο κ. Ανέστης δίνοντας το περίγραμμα των προτεραιοτήτων του.
  • Σχολιάζοντας την υποψηφιότητά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε πως συμβολίζει πολλά και περισσότερο την προτεραιότητα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και το συνεταιριστικό κίνημα.
  •   Αναφορικά με το φορολογικό των αγροτών, τόνισε, ο κ. Ανέστης πως κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αγροτών, καθώς θα υπάρχει πλέον σταθερό φορολογικό περιβάλλον, θα τηρούνται βιβλία εσόδων-εξόδων χωρίς να φορολογείται η ενιαία ενίσχυση, ενώ οι παραγωγοί θα μπορούν να προσδοκούν σε επιστροφές ΦΠΑ κατευθείαν από τους εμπόρους.
  Για τη νέα ΚΑΠ
 
Σε σχέση με τη νέα ΚΑΠ και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ανέστης τόνισε πως είναι ευκαιρία για άρση των στρεβλώσεων του παρελθόντος και σταδιακή σύγκλιση των ενισχύσεων σε επίπεδο περιφερειών.
πηγή:paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο