Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το γέλιο δρα σαν το διαλογισμό στον εγκέφαλο


 
Το γέλιο προκαλεί στον εγκέφαλο κύματα παρόμοια με αυτά που συνδέονται με το διαλογισμό, σύμφωνα με νέα μικρή έρευνα.
Η έρευνα, ανακάλυψε επίσης ότι άλλες μορφές διέγερσης προκαλούν διαφορετικά είδη εγκεφαλικών κυμάτων.

Η έρευνα περιέλαβε 31 ανθρώπους των οποίων τα εγκεφαλικά κύματα παρακολουθήθηκαν καθώς αυτοί έβλεπαν χιουμοριστικά, επιμορφωτικά ή αγχωτικά βίντεο. Κατά τη διάρκεια του χιουμοριστικού βίντεο. ο εγκέφαλος των εθελοντών είχε υψηλά επίπεδα κυμάτων γάμμα, που είναι τα ίδια που παράγονται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, ανακάλυψαν οι ερευνητές.
Κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών βίντεο, ο εγκέφαλος των συμμετεχόντων έδειξε υψηλότερα επίπεδα κυμάτων άλφα, παρόμοια με αυτά ενός ανθρώπου που αναπαύεται. Τα αγχωτικά βίντεο προκάλεσαν επίπεδα κύματα, παρόμοια με αυτά που έχει κάποιος που αισθάνεται απάθεια ή που δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.
Ο ερευνητής Lee Berk, του School of Allied Health Professions, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε πως το χιούμορ που συνδέεται με γέλιο διατηρεί υψηλού εύρους ταλαντώσεις γάμμα. Τα κύματα γάμμα βρίσκονται σε κάθε περιοχή του εγκεφάλου, δήλωσε ο Berk.
Ο Berk εξήγησε ότι η έρευνα έδειξε πως το χιούμορ εμπλέκει όλο τον εγκέφαλο- πρόκειται για ολοκληρωτική εμπειρία του εγκεφάλου, με τη συχνότητα γάμμα κυμάτων και το χιούμορ να είναι παρόμοια με το διαλογισμό.

Με το γέλιο είναι σαν να ασκείται ο εγκέφαλος. Η επίδραση είναι σημαντική, επειδή επιτρέπει την πιο διαυγή και ολοκληρωμένη σκέψη. Αυτό έχει μεγάλη αξία για ανθρώπους που χρειάζονται να αναδιοργανώσουν διάφορους τομείς της ζωής τους και τους δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι πιο εστιασμένοι.

Η έρευνα, θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Experimental Biology, στο Σαν Ντιέγκο. Τα στοιχεία και τα συμπεράσματα θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.
 Πηγές: Ξένος τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο