Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δήλωση Β. Χατζηλάμπρου στις εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη για τη δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού


Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου για τις εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη αναφορικά με τη νέα δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού:
«Ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδης εξήγγειλε ότι η νέα δημοπράτηση για τους τέσσερις εθνικούς οδικούς άξονες, μεταξύ των οποίων η Ολυμπία Οδός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Η εξαγγελία συνοδεύτηκε από υποσχέσεις για θέσεις εργασίας, αναβάθμιση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας, των λουτρών Καϊάφα κ.λπ. Όλα αυτά, σε προεκλογικό χρόνο. Τυχαία;
Ο υπουργός, όμως, δεν δεσμεύτηκε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου της Ολυμπίας Οδού θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, καθώς για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό «θα βρεθεί λύση» κάποια στιγμή στο μέλλον, όπως είπε.
Δεν μας είπε επίσης κουβέντα για το με ποια χάραξη θα δημοπρατηθεί το έργο στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Καϊάφα αλλά και για το πώς θα κατασκευαστεί το τμήμα που διέρχεται από τον Καϊάφα.
Θα δημοπρατηθεί με την υφιστάμενη χάραξη που κόβει όλα τα χωριά και τους οικισμούς στη μέση (Μιντιλόγλι, Βραχναίιακα, Τσουκαλέικα κ.λπ.) και δεν προβλέπει σύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών; Θα δημοπρατηθεί με την υφιστάμενη χάραξη που είναι κατά πολύ ακριβότερη, καθώς προβλέπονται απαλλοτριώσεις σπιτιών, νεκροταφείων και αρχαιολογικών χώρων ή θα δρομολογηθεί η νότια χάραξη που διεκδικούν όλες οι τοπικές κοινωνίες; Ποια είναι η μελέτη και ποιος διασφαλίζει ότι ο παραχωρησιούχος δεν θα επικαλεστεί εκ νέου ποικίλα «κωλύματα», όπως έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, για να μην εκτελεστεί το έργο; Με ποια χάραξη θα εκτελεστεί το έργο στην περιοχή του Καϊάφα;
Από τη στιγμή μάλιστα που η δημοπράτηση θα γίνει με δημόσιο χρήμα -αφού φρόντισαν να κάνουν δώρο πολλά εκατομμύρια στους εργολάβους-, ποιος εγγυάται για τη βέλτιστη χάραξη και την ολοκλήρωση του έργου;
Παράλληλα, καμία αναφορά δεν έγινε από τον υπουργό για το πόσοι και ποιοι θα είναι οι σταθμοί διοδίων που ο παραχωρησιούχος θα έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει στο δίκτυο.
Όσον αφορά τα προεκλογικά πανηγύρια του νυν περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσιφάρα και του υποψήφιου της ΝΔ κ. Κατσανιώτη, ο οποίος ανακάλυψε την παγκόσμια εμβέλεια της αρχαίας Ολυμπίας, που επί ημερών της ΝΔ παραλίγο να γίνει στάχτη, είναι απλώς θλιβερά. Οι πολίτες της Ηλείας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας δεν ανέχονται πια την κοροϊδία: να θυμούνται, δηλαδή, τον τόπο μας κάθε φορά πριν από τις εκλογές. Με τα τριχίλιαρα, τα σχέδια ανασυγκρότησης από τις πυρκαγιές που έμειναν στα χαρτιά, το δρόμο που θα φτιαχτεί «βλέποντας και κάνοντας», τα χρήματα του ελληνικού λαού από το Ταμείο Μολυβιάτη με οποία έκαναν εκλογές ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, χάθηκαν στην πορεία, ελέω πιστωτών, για να τα ανακαλύψει ξανά σήμερα ο κ. Κατσιφάρας.
Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας πλέον γνωρίζουν, σας έχουν μάθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο