Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στο επίκεντρο συναντήσεων τα προβλήματα στον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ


Τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) όσο και του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ), και ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει μία αδιέξοδη κατάσταση, συζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια δυο συναντήσεων που είχε μαζί τους.

Αρχικά, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των ΤΟΕΒ Αγρινίου, Παναιτωλίου και Μακρυνείας με τους οποίους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί, κυρίως με την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυό τους, την «ανυπαρξία» του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ και κατ’ επέκταση τη μη λειτουργία του.
Ο κ. Κατσιφάρας τους διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, ενώ υποσχέθηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, Γιώργο Διδασκάλου προκειμένου να του ζητήσει να δρομολογηθεί άμεσα λύση για την τοποθέτηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του ΓΟΕΒ, οι οποίοι πλέον λόγω της μη ύπαρξης Διοικητικού Συμβουλίου, δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα και έτσι παραμένουν απλήρωτοι. Ζήτησαν μάλιστα από τον Περιφερειάρχη, κάτι το οποίο τους υποσχέθηκε να πράξει, να επικοινωνήσει με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα μετάταξής τους.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και εκτός των υπολοίπων ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων συντήρησης και επέκτασης του ήδη υπάρχοντος δικτύου στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ώστε να αναβαθμιστεί.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την αγροτική ανάπτυξη και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Δεν μπορούμε να μιλάμε όμως για ανάπτυξη και θεμελίωση μιας ισχυρής παραγωγικής βάσης, και να μην μπορεί να λυθεί αποτελεσματικά το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μας» σχολίασε ο Απ. Κατσιφάρας.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε πως στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 προτεραιότητα θα είναι η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των δικτύων άρδευσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο