Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν προσδοκά ανάσταση νεκρών , αλλά ανάσταση ζώντων

    «Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στον σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής» δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν «ανάσταση νεκρών», αλλά πραγματική «ανάσταση ζώντων», μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση- Επανάσταση. Γι’ αυτή την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» αναφέρει.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο γγ του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το πραγματικό γεγονός στην οικονομία, είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή -και πλέον- βαθιά οικονομική κρίση». Επισημαίνει ότι «και αυτή η χρονιά της «στασιμότητας», εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής» και τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης και εποπτείας από την σφηκοφωλιά της ΕΕ». Εξάλλου, ο γγ του ΚΚΕ εκτιμά ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Αναμόρφωση που επιδιώκει να δώσει ανάσα στο σάπιο σύστημα που έχει όνομα καπιταλισμός, να δώσει παράταση ζωής στο διεφθαρμένο αστικό κράτος το οποίο δεν γιατρεύεται με μικροβελτιώσεις». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «στην πολιτική δεν ισχύει το «είσαι ότι δηλώσεις… «, ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά «αριστερός»». Επισημαίνει δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, γι’ αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν. Θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία, γι’ αυτό φλερτάρει άγρια με το ΣΕΒ, προβάλει την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, τους «υγιείς» επιχειρηματίες, που θα εφαρμόζουν πιστά τους αντιλαϊκούς νόμους».
Για το Κυπριακό, τονίζει ότι οι ανησυχίες που έχει εκφράσει το κόμμα του «αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με αφορμή το σχέδιο Αναστασιάδη- Έρογλου, όπου προετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο Ανάν. Ανησυχούμε για τα «συνιστώντα κράτη» και τις ρυθμίσεις που παραπέμπουν περισσότερο σε μια συνομόσπονδη λύση, παρά σε ομοσπονδία, δεν λύνουν το πρόβλημα της μιας κυριαρχίας, της μιας ιθαγένειας».
Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι ότι και στην περίπτωση της Ουκρανίας συγκρούονται διαφορετικά συμφέροντα. Από τη μια οι ΗΠΑ και η ΕΕ επεμβαίνουν ωμά, συντηρώντας μια αντιδραστική αστική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή εγκληματιών, ναζιστών, απογόνων των SS και από την άλλη η Ρωσία, η οποία πλέον είναι μία ανερχόμενη καπιταλιστική- ιμπεριαλιστική παγκόσμια δύναμη και έχει τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή».
 Πηγή: KoolNews.gr

4 σχόλια:

  1. Οτι θυμάται χαίρεται, ο καθένας...
    ....Ασε την "κασέτα" να παίζει και μη σε νοιάζει τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον καποιοι τοσα χρονια δεν καταλαβαν γρι απο οσα ειχε προβλεψει το κομμα του κ ΚΟυτσουμπα!κ για αυτο ειστε αξιοι της μοιρας οσοι συνεχιζεται να εθελοτυφλειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΈΣ οι απόψεις ΤΟυ Κκε, όσον αφορά τα μνημόνια, κλπ αλλά πως να το κάνουμε ρε παιδί μου; Η πορεία ΤΟυ λαού αυτού ΕΙΝΑΙ ταυτισμένη με τον Χριστιανισμό! Οι Ελληνες ΕΙΝΑΙ Χριστιανοί Ορθόδοξοι και αυτό πρέπει κάποιοι, ΠΟΥ επιμενουν να το αγνοούν αλλά και να το διώκουν, να το συνειδητοποιήσουν, ειδάλλως εκεί θα μείνουν κοντά στην βάση ΤΟυ 4-5 %! Οι αγωνιστές ΤΟυ 21 μαχόταν πρώτα για την πίστη ΜΆΣ την Αγία και ΜΕΤΑ για μην Πατρίδα! Μαχου υπερ Πιστεως τε και Πατριδος! ΧΡΙΣΤΌΣ Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... δε νομίζω ότι στην "κασέτα" του ΚΚΕ περιλαμβάνονται λέξεις όπως θρησκεία, πατρίδα, πίστη κτλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο