Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Θανάσης Καλαβρουζιώτης στο συνδυασμό Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο

    Αποφάσισα να δοθώ στη μάχη για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας στον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα <<Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο >>. με ανεξάντλητη αισιοδοξία. Είμαι έτοιμος να αφιερωθώ αποκλειστικά στο πώς θα διατηρήσουμε την περιφέρειά μας στη θέση που τις αξίζει . Στο πώς θα δημιουργήσουμε την εικόνα του τόπο μας έτσι ,που να μας κάνει όλους περήφανους. Μπήκα στον αγώνα αυτό με πλήρη συνείδηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω και με κίνητρο τη μεγάλη αγάπη που έχω για τον τόπο αυτό από τον οποίο προέρχομαι.  Αποφάσισα να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχοντας στον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα <<Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο>> γιατί νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, γιατί ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου και το πάθος μου για τα κοινά και τον τόπο μου.
Βασισμένος λοιπόν σ αυτό το πάθος για την ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ θα ήθελα να σα πω ότι:
«Η Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι η πιο πλούσια σε παραγωγικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με ξεχωριστή ταυτότητα και μπορεί να υποστηρίξει αναπτυξιακούς στόχους, βασισμένους στην αειφορία, στην εξωστρέφεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη» . 
«Αυτό που απαιτείται είναι συνοχή στην κεντρική κατεύθυνση ώστε να μην βλέπει κανείς αποσπασματικά, με τοπικιστική αντίληψη, την περιοχή του, αλλά να έχουμε συνέργειες σε περιφερειακό επίπεδο. Μόνο έτσι θα βρούμε λύσεις. Μέσα από την προώθηση όλης της περιφέρειας συνολικά ».
«Στα χρόνια της πλασματικής ευμάρειας, η διοίκηση θεωρούσε ότι μπορούσε να πορευθεί ανέμελα και δεν ενδιαφέρθηκε να είναι αποτελεσματική στη μείωση των δαπανών, στη χρήση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή νέων τεχνολογιών. Θέματα που σήμερα είναι επιβεβλημένα με δεδομένο ότι η περιφέρεια είναι τεράστια και απαιτεί ευελιξία». Είναι ευκαιρία, για όλους εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους, που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να αναδιοργανώσουμε την πολιτική μας ζωή πρέπει να αποβάλουμε την κρατικοδίαιτη αντίληψη του παρελθόντος και να ξαναγράψουμε τις θέσεις μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 
<<Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.»
«Θέλουμε η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ να πρωταγωνιστεί εωςτο 2020, ως πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, με Ανταγωνιστική και Καινοτόμο Οικονομία, με Ισχυρή Κοινωνική Συνοχή, με βιώσιμό Αστικό και Φυσικό Περιβάλλον. Όραμα μας είναι η Σύγχρονη, Ανθρώπινη, Δυνατή ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Στόχος μας είναι η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση». 
Πυλώνες της αυτοδιοικητικής πρότασης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Δικαίωμα στην πρόοδο »με επικεφαλης τον επιτυχημένο Περιφερειάρχη ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ και της στρατηγικής για την ΠΟΡΕΙΑ μας μέχρι το 2020, είναι: 
· Η Αλληλεγγύη στους αδύναμους και η Προστασία για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του αποκλεισμού.
· Η Σταθεροποίηση και Αναγέννηση της τοπικής Οικονομίας.
· Η Έξυπνη και αποτελεσματική αναδιοργάνωση του παραγωγικού προτύπου.
· Η Προσέλκυση ξένων και εγχώριων κεφαλαίων για επενδύσεις.
· Η Βιωσιμότητα και προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.
· Η συνεχιση της αναδιάρθρωσης του διοικητικού μοντέλου της περιφέρειας.
· Η Ποιοτική Αναβάθμιση και Ενίσχυση της Τοπικής Διακυβέρνησης.
Βασικοί άξονες στην πολιτική της επόμενης πενταετίας πρέπει και επιβάλετε να είναι:
Άξονας πρώτος: Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής,αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια. Μεσα απο:
-Την συνεργασια μας με την Εκκλησία, τα Εργατικα Κινηματα και τα Κοινωνικά Δίκτυα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
- Αναπτύξη δράσεων και υποδομών για τον ίδιο σκοπό, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
- Αντληση πρόσθετων κοινοτικων πόρων για στοχευμένες κοινωνικές δράσεις.
Άξονας δεύτερος: Ανάπτυξη και απασχόληση. Στρατηγικός στόχος μας είναι να πείσει η Περιφερεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ότι εδώ μπορεί να “παράγεται” μέλλον, γιατί μόνο έτσι μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Να επενδύσει στην καινοτομία, την τεχνολογία της επικοινωνίας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να προχωρήσει στην έξυπνη εξειδίκευση, με διάχυση νέων τεχνολογιών και δημιουργία συνεργατικών δικτύων.
Όπλα της Περιφέρειας στον άξονα αυτό ηταν και είναι
-Η περαιτερω αξιοποίηση, χωρίς γραφειοκρατικες και παρεμβατικες καθυστερησεις, του ΕΣΠΑ.
- Η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων.
- Η αξιοποίηση νέων ιδεών βγαλμένων από τη διεθνή εμπειρία.
Άξονας τρίτος: Αίγλη στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Αίγλη στην Περιφέρεια σημαίνει ανάδειξη της ταυτότητάς της, αλλά και της κάθε γωνιάς της. Της μοναδικότητας των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της. Των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του Πολιτισμού και των χώρων της Ιστορίας. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων. Σημαίνει άνοιγμα στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Εξωστρέφεια και ελκυστικότητα».
Αγαπητοι συμπολιτες ο αυριανός περιφερειάρχης θα σφραγίσει τη μοίρα της Δυτικής Ελλάδας.Στη νέα στρατηγική της ΕΕ που οι περιφέρειες αποκτούν ισχυρό ρόλο δεσμεύομαι να διαμορφώσω, μεσα απο την συμμετοχη μου , πολιτικές που θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κύριος στόχος μου, είναι να γίνει,ο τοπος μας ,ανταγωνιστικός, αντλώντας τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς πόρους, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη, και προβάλλοντας την εικόνα του με σύγχρονους όρους.
 
Ζητώ την στήριξη σας και την συμπαραστασή σας.
 
Ο Θανάσης Καλαβρουζιώτης είναι από την Γαβρολίμνη. Διαμένει στην Ναύπακτο και εργάζεται στην Πάτρα ως Διευθυντικό Στέλεχος στο Κεντρικό Κατάστημα Τραπεζικού Ομίλου.
Έχει διατελέσει Διευθυντής στην ΓΤΕ στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και υπεύθυνος του Hard Recovery Corporate στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Έχει έντονη Συνδικαλιστική δράση ( Σ.Υ.Γ.Τ.Ε.- ΤΑ.Π.Γ.Τ.Ε.-Ο.Τ.Ε.-Ε.Κ.Α).
Είναι μέλος ( Οργανωτικός Γραμματέας )του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) και Γεν. Γραμ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑΣ τα τελευταία 14 χρόνια.
Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος ΧΑΛΚΕΙΑΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ , ενώ για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο παίζοντας αρχικά στον ΕΥΗΝΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ και στην συνέχεια στον Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΧΑΛΚΕΙΑΣ του οποίου ήταν για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ.
Έχει αναπτύξει συγγραφική δράση , με την έκδοση δυο βιβλίων και την δημοσίευση άρθρων και παρεμβάσεων. Επίσης μέσω περιβαντολογικών ομάδων έχει δώσει το στίγμα του στην προσπάθεια προστασίας του οικοσυστήματος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο