Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι εκλογές να διεξαχθούν σε ευπρεπές κλίμα γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου


Ο τόπος σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία έχει ανάγκη από συναίνεση  και όχι από ακραία πόλωση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Κατ’ αρχήν  θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά , Χριστός Ανέστη και προπαντός  υγεία  σε όλους .
Όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού το 1986 ήμουν παιδί  για τέτοιες ευθύνες. Ήμουν μόλις 33 ετών . Αυτό  δεν με  εμπόδισε να φερθώ με υπευθυνότητα , ωριμότητα , συλλογικότητα και συναίνεση , με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα πολύ μεγάλο  έργο , το οποίο κανείς   δεν μπορεί να μηδενίσει και να μιλάει  για τέλμα   και  στασιμότητα , όταν κάποιοι μεταξύ αυτών και τα παιδιά μου το 1986  πλενόντουσαν με το κανάτι , γιατί το  νερό το καλοκαίρι άνοιγε για 15  λεπτά ,
το  Κοινοτικό Γραφείο ήταν σε νοικιασμένο  κτήριο και κατασκευάσαμε τότε το Δημαρχείο με την αίθουσα του πνευματικού κέντρου  , στην οποία  πριν από λίγες   ημέρες  απολαύσαμε την υπέροχη παράσταση , από την θεατρική ομάδα του κυρίου Πιτσούλια ( και να ευχηθώ η νέα Δημοτική Αρχή  ή ευκατάστατοι χορηγοί να πάρουν  έναν πολύ καλό βιντεοπροτζέκτορα με ηχοσύστημα  και  να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ως κινηματογραφική λέσχη)  , έγινε το  κλειστό γυμναστήριο στο γυμνάσιο και έκανε  τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ  και  μαζί με τα γήπεδα στα  Βαρκά  τα παιδιά να στρέφονται στον αθλητισμό , πράγμα πολύ σημαντικό  για την επικίνδυνη εποχή μας.
Το Λύκειο στεγαζόταν σε κάτι νοικιασμένες αποθήκες και  σήμερα έχουμε ένα σύγχρονο διδακτήριο με  μια εξαιρετική  βιβλιοθήκη ( από τις λίγες στην Ελλάδα ), ο μόλος στο Εσχατολάγκαδο  όπου δένουν πολλά  μικρά  αλιευτικά  και  τουριστικά σκάφη , η ανάπλαση της  παραλιακής πλατείας ,η αγορά του Νεοκλασικό( του οποίου οι μελέτες ανακίνησης είναι έτοιμες και πιστεύω η νέα Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα) ,  ο βιολογικός καθαρισμός  και τα σφαγεία , που σε λίγο θα λειτουργούν όποιος  και  να είναι ο επόμενος Δήμαρχος ,γεωτρήσεις και   υδρευτικά  δίκτυα  σε όποια χωριά του Δήμου  Αστακού είχαν πρόβλημα , ασφαλτοστρώσεις , αντικατάσταση  όλων των φωτιστικών σωμάτων στα 11 χωριά που χρειαζόντουσαν ,12 μηχανήματα, χώρους άθλησης σε όλα τα χωριά του Δήμου Αστακού( δεν θέλω να επαναλάβω εικόνες ), τα οδικά  δίκτυα Μπαμπίνη –Μαχαιρά  Τσαπουρνιά , Βασιλόπουλο – Βελά, τμήμα του δρόμου  Αγράμπελα –Πηγάδια, τμήμα του δρόμου Πρόδρομος  -Γουριώτισσα  και είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ τους οδικούς άξονες Κουβαρά –Φυτείες –Μπαμπίνη  και  γέφυρα Γουριάς – Πλατυγιάλι , τα οποία λόγο της οικονομικής  κρίσης άργησαν  να  ξεκινήσουν , αλλά  δεν είναι  μακέτες και όποιος περνάει  από Αστακό  για Μεσολόγγι  βλέπει  τα  μηχανήματα  να δουλεύουν καθημερινά .Αυτά τα έργα έχουν και το δακτυλικό μου αποτύπωμα  και ας μην είμαι Δήμαρχος σήμερα .  
Εύχομαι ολόψυχα ο επόμενος Δήμαρχος να ξεπεράσει αυτό το έργο  και  τότε εγώ θα χαρώ πραγματικά. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής  να δω  το  νέο κλειστό γυμναστήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών να τελειώνει σύντομα , αφού δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω και την κυρία Σαμαρά και τον κύριο Πανταζή  για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους.
Καλά το καταλαβαίνω το 1986 ,που ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση  να ήταν πολιτικά ταραγμένες  και πολύ πολωμένες εποχές. Θυμάμαι τότε ένας επαγγελματίας της παραλίας βέρος Αστακιώτης είχε αναφωνήσει : Μας φάγανε οι σώγαμπροι , οι κουμουνιστές  και οι γύφτοι . Εγώ αυτά τα προσπέρασα , δεν γύρισα πίσω να ασχοληθώ με λάθη και  παραλείψεις της προηγούμενης Αρχής , αλλά με πνεύμα ενότητας , συναίνεσης και  συλλογικότητας προχώρησα μπροστά   και είμαι πολύ υπερήφανος  για το έργο μου και την πορεία μου , σεβόμενος  και προστατεύοντας το Δημόσιο χρήμα , έχοντας και την συνείδησή μου ήσυχη, αφού δεν αισθάνομαι ότι αδίκησα κανέναν.    
 Όμως δεν φανταζόμουν  ότι  σήμερα   μετά από τριάντα χρόνια θα επικρατούσαν τέτοιες συνθήκες πόλωσης.  Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πειράζει να είναι σκληρή, όταν γίνεται  με επιχειρήματα επάνω σε θέσεις και προγράμματα. Οι κορώνες με προσωπικές επιθέσεις  και   χαρακτηρισμούς , όχι μόνον δεν πείθουν ,αλλά κάνουν και  κακό στον  τόπο.
Φίλε   Αποστόλη ξέρεις πόσο σε  εκτιμώ και σε αγαπώ, όμως πάντα πίστευα  και  πιστεύω ότι  οι ανθρώπινες φιλίες  δεν πρέπει να χαλάνε για χάρη της πολιτικής . Έτσι λοιπόν πιστεύω αυτά τα περί γυρολόγων , σκοτσέζικων φουστών και κάποια  άλλα θα  μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν μπορώ να  καταλάβω αυτή την Βεντέτα με τον Γιάννη , όταν μέχρι πριν λίγο καιρό ήσασταν   πολύ καλοί φίλοι. Και ήρθαν και οι στρατιές των ανώνυμων των Blogs  , οι οποίες δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή και η πιάτσα βοά  και από την άλλη πλευρά λένε πως υπήρξαν γυρολόγοι( κατά την δική σου φρασεολογία) , οι οποίο αφού δεν έλαβαν τα 65 αργύρια κατάληξαν εκεί που κατάληξαν  και το deal   έκλεισε στο καφέ του CARAVEL, όπως  έκλεισε και δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος , γιατί δεν επιθυμώ……….
Παρά μόνον  κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και  οι εκλογές να διεξαχθούν σε ευπρεπές κλίμα γόνιμου  και δημιουργικού διαλόγου , χωρίς προσωπικές επιθέσεις και ό λαός του Ξηρομέρου με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να επιλέξει τους ικανότερους.
Αστακός  22/4/2014
Ευχαριστώ για την φιλοξενία .
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ          

7 σχόλια:

  1. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ASTAKOS NEWS ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ""LIKE" ΕΧΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΙΝΑΣ.
    ΠΑΝΤΑΖΗΣ = 83LIKE
    ΝΤΙΝΑ = 2 LIKE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ % ΠΑΝΤΑΖΗΣ 97,8% ΝΤΙΝΑ 2,2%
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ............ΣΑΡΩΜΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τα λες γιατρε. κατεβα και θα σε στηριξει το ξηρομερο, καταβαθος δεν θελουν ουτε την ντινα ουτε τον ρετακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Παναγιωτη... εισασταν αξιος Δημαρχος και Προεδρος Αστακου... το δυστυχημα ειναι μονο κατα την γνωμη μου οτι η υπαρχουσα δημοτικη αρχη ηταν η ταφοπλακα του Αστακου.. οσα εσεις χτιζατε εκεινοι γκρεμιζαν... κι αφησαν να γκρεμιστουν.. ε οχι εγω τους στηριξα... και το αποτελεσμα ηταν εκεινοι να λιωσουν τον τοπο μου.. την πατριδα μου... μενω χρονια μακρυα απο τον Αστακο... κι αυτο γιατι εψαχνα ενα καλυτερο μελλον... το αποτελεσμα ειναι να ερχομαι Αστακο για λιγες μερες και να ακουω γκρινιες... και να βλεπω τον τοπο μου να ερημωνεται.. οπως εσεις που ειστε τοσα χρονια στον τοπο... και πιστευω σας πονα για την ιδιαιτερη πατριδα σας.. ετσι ειμαστε κι εμεις. ΠΟΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.. ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.. πως α νιωθατε αν μαθαινατε οτι η δημοτικη αρχη της καλαματας, που ειναι τοπος καταγωγης σας καταστρεφει την καλαματα; και πως θα ψηφιζατε υπερ τους απο τη στιγμη που θα ξερατεοτι τους δωθηκε ο ευκαιρια 2 φορες και δεν την εκμεταλλευτηκαν;
    ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 4:25 μ.μ. με τα likes μετράς τα κουκιά των υποψηφίων; Κοιμήσου αγγελούδι μου και οράματα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αξιος δημαρχος κυριε παναγιωτη εισασταν μπραβο σας...λυπαμαι που σημερα βλεπω τον τοπο να βουλιαζει....με ολους αυτους....δεν θα παω να ψηφησω κανενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι ανωνυμε 23 Απριλίου 2014 - 1:56 π.μ. με τα LIKES τα μετραω πουυ ειναι επωνυμα και πρεπει να εχεισ λογαριασμο επωνυμο για να κανεισ LIKE,πωσ θεσ να τα μετρησω με τα ανωνυμα σχολια που 1 η 2 ατομα μπορουν να τα γραψουν ολα? Αλλα φενεται σε ποναει Γιαννη μου το μαντιλη σου.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο