Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ε.Σ.Α.μεΑ. προς Κυβέρνηση: 6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»!

 
Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εκφράζει η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.
 
Η σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς και στους εργαζόμενους και η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προνοιακών κοινωνικών δομών, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελούν πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος της χώρας. Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν προσφέρει επί 12 συνεχή έτη σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Οι υπηρεσίες αυτές, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο, αποτελούν σημαντικό μέσο ανακούφισης για τους πιο φτωχούς πολίτες της χώρας.
 
Η Συνομοσπονδία χαιρέτησε διάταξη του υπουργείου Εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2013 για τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 6 μήνες μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
 
Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες! Δεν μπορούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες και παράλληλα διακυβεύεται και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι ζουν διαρκώς μέσα στην αβεβαιότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια τους τη ζωή.
 
Το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
 
Η επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας:
 
Θέμα: «Στήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ. στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» -Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταβολής των δεδουλευμένων τους» 
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Προγράμματος   «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την    άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.
 
Η σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς και στους εργαζόμενους, η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προνοιακών κοινωνικών δομών όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος της χώρας.
 
Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν προσφέρει επί 12 συνεχή έτη σημαντικές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους. Οι υπηρεσίες αυτές, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο, αποτελούν σημαντικό μέσο ανακούφισης για τους πιο φτωχούς πολίτες της χώρας.
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Η Ε.Σ.ΑμεΑ χαιρέτησε την ψήφιση διάταξης που εισηγήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στη συνεδρίαση του Γ΄ Τμήματος της Βουλής τον Σεπτέμβριο του 2013 για τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Δυστυχώς όμως από τότε έως και σήμερα έχουν περάσει 6 μήνες και πλέον και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
 
Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Αντιλαμβάνεστε ότι  υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Με το καθεστώς όμως της απλήρωτης εργασίας διακυβεύεται και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι ζουν διαρκώς μέσα στην αβεβαιότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια τους τη ζωή.
 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί την ελληνική Πολιτεία στη παρούσα συγκυρία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την διασφάλιση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την ολοκλήρωση των διαδικασιών της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
 
Το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
 
 
                                                           Με εκτίμηση 
                              
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         
 
 
 
                            Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                             ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο