Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για εντάξεις νέων έργων στο Ταμείο Μολυβιάτη – Χθες εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη 18 έργων


   Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, με μοναδικό θέμα την ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων στη ΣΑΕΠ 401 (πρώην «Ταμείο Μολυβιάτη») του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2014, εφόσον και για όσα έργα η Επιτροπή Αξιολόγησης κρίνει ότι δεν παρουσιάζουν ελλείψεις στην ωριμότητά τους.

«Οι υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και όσα έργα έρχονται και είναι ώριμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα εντάσσονται άμεσα» δήλωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Υπεβλήθησαν από οκτώ Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αχαΐας φάκελοι με προτάσεις για 31 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 17.618.862,98 ευρώ.
Από τα 31 έργα που υποβλήθηκαν, κρίθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης ως πλήρως ώριμα και προτάθηκαν προς ένταξη 18 έργα.
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε η πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση των 18 αυτών έργων συνολικού προϋπολογισμού 10.168.862,98 ευρώ στη ΣΑΕΠ 401 (πρώην  «Ταμείο Μολυβιάτη») του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2014.
Από τα υπόλοιπα, τα 11 έργα είναι δυνητικά έργα για ένταξη στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 24 Απριλίου 2014, εφόσον αρθούν οι διαπιστωθείσες ελλείψεις, με συνολικό προϋπολογισμό 6.950.000 ευρώ.
Τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Επιτροπή Αξιολόγησης είναι το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο για την εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο των προς ένταξη έργων.
«Αρκετά έχει πονέσει ο τόπος με το Ταμείο Μολυβιάτη. Έχω δώσει ρητή εντολή, να ακολουθείται ακριβώς ότι προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία και μόνο. Τα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη υπερβαίνουν τα στενά όρια μιας περιοχής ή ενός Δήμου και αφορούν συνολικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο