Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ομόνοια Ναυπάκτου: Ένα βήμα πριν τα play off για την Α2


    Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Ομόνοιας από την Καλαμάτα. Επικράτησε του τοπικού Άργη 1-3 σετ και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ποσειδώνα από τον Κόροιβο αύξησε στους τέσσερις τη διαφορά της από την ομάδα του Λουτρακίου και πλέον θέλει μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα play off της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-3 νίκησε η Ομόνοια τον Άργη στο παιχνίδι που έγινε στην Καλαμάτα το απόγευμα του Σαββάτου 22 Μαρτίου. Δοκιμάζοντας σχήματα και θέσεις που ίσως χρειαστεί στη συνέχεια των αγώνων η ομάδα της Ναυπάκτου μπορεί να έχασε ένα σετ, πήρε όμως τους τρεις βαθμούς της νίκης που της δίνουν αβαντάζ έναντι του Ποσειδώνα για την είσοδό της στην τετράδα.
Μαχητικός ο Άργης σε όλο το παιχνίδι κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο σετ ακόμα και με 9-5 αλλά με σέρβερ τον Παυλόπουλο και επιθετική τριάδα τους Σπύρο Παπαηλιόπουλο, Σακκούλη και Σούρτσε η Ομόνοια γύρισε το σετ 10-12 υπέρ της, σταδιακά αύξησε τη διαφορά και τελικά κατάφερε να το πάρει με 18-25. Τα δύσκολα ήρθαν στο δεύτερο σετ για τους Ναυπάκτιους. Η ομάδα της Καλαμάτας έβρισκε τρόπους να παίρνει πόντους και μαζί με τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων βρέθηκε να είναι μπροστά στο σκορ με 18-13. Ένα σερί 0-7 με σερβίς τακτικής από τον Μητρόπουλο έβαλε μπροστά την Ομόνοια με 18-20 αλλά παρόλα αυτά ο Άργης ήταν αυτός που πήγε πρώτος στο σετ μπολ χάνοντας δύο ευκαιρίες στο 24-23 και το 25-24. Η Ομόνοια έφτασε κι αυτή κοντά στο σετ στο 25-26 αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τελικά το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το χαμένο σετ ξύπνησε τους παίκτες του Γιώργου Μητρόπουλου που μπήκαν από την αρχή σοβαροί στο τρίτο σετ μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους καλαματιανούς κατακτώντας το 14-25. Το ίδιο σοβαρή ήταν και η Ομόνοια στο ξεκίνημα του τετάρτου σετ. Πήρε προβάδισμα που έφτασε και τους 6 πόντους, 3-9 και παρότι σταδιακά ο Άργης μείωσε στους δύο πόντους πήρε και αυτό το σετ με 21-25 και καθάρισε το παιχνίδι με 2-3 σετ.
Με τη νίκη της αυτή η Ομόνοια έφτασε τους 22 βαθμούς, 4 περισσότερους από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου αποκτώντας σοβαρό προβάδισμα για την είσοδό της στην τελική τετράδα.
Δεν υπάρχει αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ομόνοια αφού για να πραγματοποιηθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές που έχουν απομείνει θα πρέπει πρώτα να γίνουν τα τρία αναβληθέντα παιχνίδια, Κόροιβος-ΕΑΠ, Πυργέας-Κόροιβος και Κιάτο-Πυργέας με το πρώτο από αυτά να είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την κατάταξη των ομάδων στην τελική τετράδα.
Άργης Καλαμάτας (Κόλλιας Γ.): Κόλλιας, Κατσαφάδος, Μαυρέας, Μπεκύρας, Μιχαλάκης, Πατσέλης, Μακρόπουλος, Μαυρούλης, Πουλουμάτης, Σταυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χρυσανθακόπουλος.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σούρτσε, Σιούντας, Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.
Νωρίτερα, την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας έδωσε φιλικό αγώνα με το κλιμάκιο της Εθνικής Παίδων της Νότιο Δυτικής Ελλάδας στο οποίο και ηττήθηκε με 1-3 σετ. Ο Γιώργος Μητρόπουλος είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τη βασική του ομάδα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά τη φετινή χρονιά. Συνολικά χρησιμοποίησε 13 αθλητές, τους Παυλόπουλο, Τσούση, Παπαηλιόπουλο, Σούρτσε, Κομάνι, Παύλου, Μέτση, Κατσατούλη, Κεχαγιά, Σακκούλη, Τσακανίκα, Ζαμπάρα, Βασιλείου.
Για την Εθνική Εφήβων που προπονεί ο Αντιρριώτης Άρης Αγγελόπουλος έπαιξαν οι Λινάρδος, Μικρώνης, Παναγόπουλος, Κωτσάκης, Πηλιοκατέρος, Γεωργίου, Τσεκίνης, Κανέλλος ενώ έλλειπαν οι 4 αθλητές της Ε.Α.Π., ο Στούπης της Παναχαϊκής και ο Σαλωνίτης του Παμβοχαϊκού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο