Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μεθοδεύσεις για λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Μύτικα

 
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας,  το Κέντρο Υγείας  Μύτικα οδηγείται στο κλείσιμο.  Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι η « ενσωμάτωσή»  του στο Κέντρο Υγείας Αστακού και η «ενσωμάτωση» ( βλέπε μεταφορά)  του προσωπικού του, στον Αστακό.
Ανησυχίες είχαν από καιρό εκφραστεί  αλλά κανείς υπεύθυνος δεν ασχολήθηκε σοβαρά δηλ. θεσμικά με το θέμα.  Η μεθόδευση θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»,  οι  αρμοδιότητες των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας  θα έπρεπε μέχρι τέλους του 2012 να έχουν  μεταφερθεί στους Δήμους, αφού δημοσιευόταν πρώτα το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Τέτοιο προεδρικό διάταγμα δεν κατατέθηκε ποτέ. Το  αποτέλεσμα είναι σήμερα να γίνονται ουσιαστικές ανακατατάξεις  στην πρωτοβάθμια υγεία, ερήμην των ενδιαφερόμενων πολιτών.
Για το Δημαρχείο , όμως, πέρα βρέχει... Ζει σε άλλο κόσμο. Αμφιβάλλουμε αν έχει καν αντιληφθεί  την σοβαρότητα του θέματος και τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια των πολιτών.  Προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα στον Μύτικα  Συνέλευση των κατοίκων και των φορέων  για να ληφθούν πρωτοβουλίες για δυναμικότερες και συντονισμένες ενέργειες.
Εμείς,  ως  Συμπολιτεία  Ξηρομεριτών,  θα είμαστε παρόντες  
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
για την Ανατροπή και την Αναδημιουργία

πηγή:vlyziananews.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο