Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δημοτικές εκλογές: Πυρετός επαφών στη Παλαιομάνινα για το κλείσιμο υποψηφίων. Ποια ονόματα ακούγονται..

         Οι έμπειροι στα αυτοδιοικητικά λένε ότι όποιος παίρνει τη Παλαιομάνινα εκλέγεται Δήμαρχος Ξηρομέρου. Ίσως γι αυτό οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν πέσει με τα μούτρα τον τελευταίο  καιρό για να κλείσουν εκείνους τους υποψηφίους που θα τους φέρουν τη νίκη.
       Η κ. Ντίνα Σαμαρά θα συνεχίσει με τον τωρινό δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μπίτα, πλην απροόπτου, ενώ ο πρόεδρος του χωριού και κουμπάρος  της κ. Σαμαρά, Νίκος Ζώγας, όπως όλα δείχνουν  θα  μετακινηθεί στο γενικό ψηφοδέλτιο. Νέα εμφάνιση θα  αποτελέσει ο Κωνσταντίνος Μπίτας εάν τελικά  πειστεί, όπως επίσης και ο Δημήτρης Δημονίτσας.
      Ο Ερωτόκριτος Γαλούνης έχει ήδη κλείσει τον πρώην πρόεδρο Λεωνίδα Μίχα, τον Χρήστο Τόγια, τον Φώτη Μπίτα και πολιορκούνται ο Χρήστος Κουτσομπίνας κι ο Γιώργος Νίτσας..............

   
       Ο Τάσος Κατσιπάνος δυσκολεύεται να βρεί υποψηφίους  κι έχει ανακοινώσει το όνομα μόνο του Βασίλη Πούλιου.
       Ο  Ηλίας Γεωργαλής  θα στηριχτεί σε υποψηφιότητες που προέρχονται από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ όπως ο Βαγγέλης Μπίτας, ο Σπύρος  Ζώγας κι ο Κώστας Κουτσομπίνας.
       Μήλο της έριδος αποτελεί από τη νέα γενιά ο πολιτικός επιστήμονας Νίκος Ναούμης. Με διαδικτυακή δραστηριότητα και κοινωνικοπολιτική δράση συνθέτει μια ιδανική υποψηφιότητα. Αν και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς από το παρελθόν με τον Πυθαγόρα Σαμαρά, φήμες τον φέρνουν να  είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη παράταξη Γαλούνη. Να σημειωθεί ότι στη περίπτωση αυτή, μαζί του θα μετακινηθεί, λόγω συγγενικής σχέσης και η Ντίνα Καφέ η οποία μέχρι τώρα θεωρείτο σίγουρη με την κ. Σαμαρά

      Τι τελικά θα προχωρήσει και τι όχι, μένει να αποδειχτεί σύντομα. Πάντως η μη κομματική κάθοδος των Σαμαρά και Γαλούνη  δίνει την ελευθερία στους  υποψήφιους .... υποψήφιους να κινούνται με άνεση απ΄ τον ένα συνδυασμό στον άλλον. Να  μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα κόμματα από τα οποία προέρχονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  συγκυβερνούν!


6 σχόλια:

  1. ο πρωην δημοτικος συμβουλος,συμβουλος δημαρχου και φιλος του Σαμαρα ο κυριος Αρβανιτης δεν θα ειναι υποψηφιος με την κυρια Σαμαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές ανακρίβειες. Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ? ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, Ο ΤΟΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ... Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι, δεν προσπαθώ να κερδίσω δημοσιότητα με τα προσωπικά μου, αλλά αφού αναρωτιέστε, να σας ενημερώσω ότι πάρα πολύ σοβαροί λόγοι υγείας στενού συγγενικού μου προσώπου με αναγκάζουν να βρίσκομαι στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αιτία που ''εξαφανίστηκα'' μετά τις βουλευτικές εκλογές κι όχι η όποια απογοήτευση μου. Άλλωστε τοπική πολιτική εξ αποστάσεως δεν γίνεται. Συνεπώς για τώρα αλλά και στο εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται ενασχόληση μου με τα κοινά. Κουράγιο και καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τις λακουβες θα τις κλεισει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι σήμερα μας κυβερνούσαν τα τζάκια,στο εξής θα μας κυβερνούν τα κούτσουρα τους.
    Γιατί τα παιδιά των προηγούμενων τοπικών,και όχι μόνο,αφεντάδων που παίρνουν την σκυτάλη της εξουσίας είτε από τον μπαμπάκα τους είτε από την "τοπική" εκτός από ανήθικα είναι και κούτσουρα.
    Το "νέο" δεν είναι αποραίτητα διαφορετικό από το "παλιό",πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, πόσο μάλλον καινοτόμο.
    Η κομματική σκέψη συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και χωρίς κόμματα στην εποχή των μνημονίων.Όποιος όμως νομίζει ότι θα γλυτώσει, γλύφοντας, από την φτώχεια,την ανεργεία και την εξαθλείωση πλανάται πλάνην οικτρά.
    "Για ένα πιάτο φαγητό πουλάς την ψήφο σου,για ένα κομμάτι ψωμί έχεις ξεχάσει πολλά ΛΟΎΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΆΤΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο