Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

    Συνεχίζοντας την κοινωνική τους προσφορά τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Μεσολογγίου «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ» αυτή τη φορά αποφάσισαν να καθαρίσουν τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τουρλίδας που ανήγειρε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος για τις θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
      Ο χώρος   είχε γεμίσει αγριόχορτα αλλά και άλλα σκουπίδια που δυστυχώς αποθέτουν ασυνείδητοι συμπολίτες μας.  Οι Ιεροψάλτες μας άφησαν για λίγο τα Ιερά αναλόγια και βρέθηκαν στο χώρο αυτόν για να προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες των καθ΄ ότι η Δημοτική μας Αρχή έχει «ξεχάσει», ίσως λόγο εκλογών, τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μεγαλύτερο αγαθό που πρέπει να έχει μια πόλη, την καθαριότητα...............



     Όλοι τους με διάθεση και μεράκι έκοψαν και έκαψαν τα αγριόχορτα, καθάρισαν τα δέντρα και φύτεψαν δάφνες γύρω από το Ναό.
     Τους αξίζει έπαινος γιατί δεν περιορίζονται μόνον στα ιεροψαλτικά τους καθήκοντα, αλλά μετέχουν και στις κοινωνικές ανάγκες της πόλης και της γύρο περιοχής.


Χ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο