Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

34 επιπλέον εκατομμύρια ζητά ο Γιώργος Διδασκάλου για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.


 
Οι εκκρεμότητες του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Αχαΐας και του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων Ηλείας, μέχρι το τέλος του 2013, προς τους πληγέντες πολίτες, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στη Κεφαλονιά, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης  του ο Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου, στα γραφεία του ΤΑΣ Αχαϊας και της σύσκεψης που ακολούθησε με τον προϊστάμενο Γιάννη Σωτηρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ήδη, για το σεισμό του 2008 έχει εκταμιευτεί και αποδοθεί προς τους πληγέντες κατοίκους των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, το ποσό των 146 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου.
Μετά τη σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την εκταμίευση του υπολοίπου ποσού των 13 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες μέχρι το τέλος του 2013 υποχρεώσεις, αλλά και την αύξηση του προϋπολογισμού των αποζημιώσεων από 159 εκατ. σε 180 εκατ., για την πλήρη ολοκλήρωση του προγράμματος αρωγής.
 
Για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό της Κεφαλονιάς, εκτός από τα ήδη εκεί λειτουργούντα κλιμάκια, έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για τη δημιουργία, άμεσα, νέου ΤΑΣ, στο νησί, που θα ανήκει διοικητικά στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

«Οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων αποτελούν για την Αποκεντρωμένη την αιχμή του δόρατος για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών. Παρ’ όλη την οικονομική συγκυρία, οι προσπάθειες της πολιτείας στοχεύουν στην ολοκλήρωση του προγράμματος του 2008 και στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος της Κεφαλονιάς», δήλωσε απερχόμενος από τη σύσκεψη ο κ. Διδασκάλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο