Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την άμεση ανάγκη αποκατάστασης στο 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου και Βαρεμένος



Το έργο αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του κτηρίου που στεγάζει το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, πρέπει να αρχίσει αμέσως και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, τονίζουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, μετά την απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη σχετική ερώτηση που είχαν υποβάλει στη Βουλή.

Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές περιέγραφαν την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και παρατείνεται επί 10 τουλάχιστον χρόνια, με 300 περίπου παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα κτήριο που έχει υποστεί αλλεπάλληλες σοβαρές ζημιές.
 
Επισήμαιναν ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αποκατάσταση της ασφαλούς λειτουργίας των δύο σχολείων και ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς ποια είναι η πραγματική κατάσταση του κτηρίου, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της στατικής του επάρκειας, στο πλαίσιο του σχετικού έργου που, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και αν, έως τότε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν τη χρήση του ασφαλή.
 
Από τα έγγραφα που επισυνάπτει στην απάντησή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκύπτει ότι:
- Οι Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. πραγματοποίησαν αυτοψία μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς και διαπίστωσαν ότι «από τον σεισμό αυτόν δεν προκλήθηκαν επιπλέον βλάβες στα κτήρια», πέραν εκείνων που έχουν προκληθεί στο παρελθόν και έχουν ήδη καταγραφεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
- Σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας (Σεπτέμβριος 2007), «μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας μόνο οι χώροι που βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου, καθώς και οι αίθουσες του διπλανού πέτρινου κτηρίου».
- Η ίδια έκθεση επιβεβαιώνει ότι ήδη από το 2007, μετά τον σεισμό της Τριχωνίδας, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων είχε εγκρίνει ποσόν 500.000 ευρώ για την ενίσχυσή του κτηρίου, έργο όμως που δεν προχώρησε ποτέ.
- Τον Φεβρουάριο 2014 το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την ένταξη του έργου αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του κτηρίου στη ΣΑΕΠ 001 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 1.930.000 ευρώ.
 
Ωστόσο, και παρά τον απολύτως επείγοντα χαρακτήρα του, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για τον χρόνο υλοποίησης του έργου. «Πρέπει να αρχίσει αμέσως και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν», τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «προκειμένου να αποκατασταθούν οι αναγκαίοι όροι ασφαλούς λειτουργίας των δύο σχολείων».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ; Η, ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο σ. ΛΙΑΠΗΣ ; Προσοχή , παιδιά, τέτοιες αντιδράσεις προκαλούν . . .θυμηδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο