Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Μπούρχας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει υποψήφιους, που υπήρξαν στελέχη ΜΚΟ

Γράφει ο: Γιώργος Μπούρχας
                          Δικηγόρος

        Διαβάζω στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το αμαρτωλό καθεστώς των ΜΚΟ με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις:

[Σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας, τη στιγμή που κατεδάφιζαν το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφτιαξαν ένα σαθρό, πελατειακό σύστημα κομματικά προσκείμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, την αποκάλυψη του οποίου θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν για τα εσωκομματικά τους ξεκαθαρίσματα. 
Η έκπληξη δεν είναι ότι το αμαρτωλό καθεστώς των ΜΚΟ στην Ελλάδα στηρίχτηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά ότι τα δυο κόμματα εμφανίζονται τώρα εμβρόντητα από τις αποκαλύψεις και αποφασισμένα να πατάξουν τη διαφθορά και την ασυδοσία............  



    Πρόκειται για τους ίδιους που για πάνω από μια δεκαετία όχι μόνο μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ σε αμφιβόλου σκοπού οργανώσεις, αλλά και δεν προνόησαν για καμία δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου των δαπανών τους. 
      Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επιβεβλημένη την  έρευνα για όλες τις ΜΚΟ που έχουν επιχορηγηθεί την τελευταία 15ετία και προειδοποιεί ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό.]

     Η πιο πάνω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς αποκρυσταλλώνει και διασαφηνίζει τη θέση του κόμματος για τις ΜΚΟ.   
     Καταρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, η εθνικολαϊκίστικη δήθεν αντιπολιτευόμενη εθνικολαϊκίστικη συνιστώσα του νέου δικομματισμού στο εγχώριο καθεστώς του κορπορατίστικου παρεοκρατικού καπιταλισμού, μάταια προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για τον δημοσιοσχεσίτικο, ατζέντικο και πελατειακό - παρεοκρατικό με λεφτά του κράτους ρόλο των ΜΚΟ αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
    Η πελατοκρατία και η προσοδοθηρία, (νομότυπη ή παράνομη, είναι αδιάφορο), μέσω των ΜΚΟ υπήρξε γενικευμένο πολιτικό φαινόμενο, σύμφυτο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον εγχώριο κορπορατίστικο παρεοκρατικό καπιταλισμό (corporate crony capitalism). 
    Οι ατζέντηδες των ΜΚΟ εμφανίζονταν με λεφτά των φορολογουμένων ως καλοί Σαμαρείτες με κοινωνικό έργο προσφοράς, στα πλαίσια ανάπτυξης της εισαγόμενης γιωργοπαπανδρεικής trendy σοσιαλδημοκρατικής ανοησίας, που ονομάστηκε «κοινωνία των πολιτών».

     Το ερώτημα που γεννάται περαιτέρω μετά την πιο πάνω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: Όταν, όπως λέει,«θεωρεί επιβεβλημένη την  έρευνα για όλες τις ΜΚΟ που έχουν επιχορηγηθεί την τελευταία 15ετία», τότε θα πρέπει πάραυτα για λόγους συνέπειας, να αποσύρει και την κομματική στήριξή του σε τυχόν δικούς του υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες στελέχη ΜΚΟ, που εμπίπτουν στην πιο πάνω έρευνα, που επιζητά.

5 σχόλια:

  1. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ - ΜΕΛΗ ΜΚΟ. ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ Κ. ΜΠΟΥΡΧΑ (ΓΚΟΥΧ-ΜΩΡΑΙΤΗΣ-ΓΚΟΥΧ); ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμο σχολίου 1
    Υπάρχουν κι άλλες πολύ σημαντικές διαστάσεις στο θέμα των ΜΚΟ που ούτε το ΚΚΕ, ούτε και κανένα άλλο κόμμα τολμά, να θίξει. Διαστάσεις πολύ πιο σημαντικές για μένα, καθώς άπτονται του (κυρίαρχου στην Ελλάδα μετεμφυλιακά) καθεστώτος του φασιστοειδούς κορπορατίστικου παρεοκρατικού καπιταλισμού, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καθεστώς μιας "σοβαρής" Χρυσής Αυγής.
    Δείτε παρακάτω για παράδειγμα ένα απόσπασμα από το πρόσφατο άρθρο του Τάκη Μίχα στο protagon.gr:
    Πώς η Ελλάδα χρηματοδοτούσε τον Κάρατζιτς
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=31828
    [Πρόσφατα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση της ελληνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» (ΔΚΑ), που φέρεται να καταχράσθηκε τεράστια ποσά του δημοσίου για την αποναρκοθέτηση περιοχών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και του Λιβάνου.
    Όμως, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, οι ελληνικές αρχές φέρεται να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της κατάχρησης των πόρων και να μην ενδιαφέρονται για την βαθύτερη πολιτική διάσταση του θέματος: το γεγονός, δηλαδή, ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών, όπως αποκαλύπτω παρακάτω, διοχετεύονταν στον Σερβοβόσνιο εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν φυγόδικος, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψή του από τις δυνάμεις της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης SFOR.
    Με άλλα λόγια, το ουσιαστικό θέμα που τίθεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, δεν είναι μόνο αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ «τα έφαγε», αλλά αν η συγκεριμένη ΜΚΟ αποτελούσε τον δίαυλο μέσω του οποίου παράγοντες του ΥΠΕΞ χρηματοδοτούσαν τον «μεγάλο φίλο» Κάρατζιτς, διευκολύνοντάς τον με αυτό τον τρόπο να ξεφεύγει απο τις διεθνείς διωκτικές αρχές. Αυτό που, κατά την άποψή μου, είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας είναι γιατί οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να διερευνήσουν το θέμα, προσπαθώντας αντίθετα να το περιορίσουν σε μία συνηθισμένη ιστορία διαφθοράς.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι στη βονιτσα ζουμε και ξερουμε το ρολο του καθενος. ΜΚΟ μια μικρη καστα που διαχειριζεται δημοσιο χρημα και δεν δινει αναφορα σε κανεναν. Γεφυρες Του Κοσμου, μια κλειστη παρεα στη βονιτσα.... τι να πεις? οτι και να πουμε ο καθενας θα το εκλαβει οπως θελει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι ατζέντηδες των ΜΚΟ εμφανίζονταν με λεφτά των φορολογουμένων ως καλοί Σαμαρείτες με κοινωνικό έργο προσφοράς" . Τα είπες όλα. Ήρθε η στιγμή ανταπόδοσης των υποχρεώσεων με ψηφουλάκια, και μάλιστα μεταγραφόμενα από κυριακή σε κυριακή. Στο ίδιο έργο θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στη συνείδηση του μέσου βονιτσάνου,είναι γνωστό γιατί όλοι αυτοί μετείχαν στις γέφυρες! Τσάμπα ταξιδάκια και διαφήμιση! Εκτός από κάποιες συναυλίες,τι άλλο έχουν προσφέρει; Πρώην κομματόσκυλα του Πασοκ που αντί να κάνουν αυτοκριτική θέλουν και ψήφο! Ο τόπος θέλει νέους ,τίμιους και καθαρούς,χωρίς κομματικά βαρίδια!
    -pazariotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο