Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση και ξεκάθαρη θέση από το Δ.Σ. «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» στη Λιάνα Κανέλλη

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» σε συνεδρίαση, το απόγευμα της Τετάρτης 19-02-2014, παίρνει σαφή, ξεκάθαρη και παλικαρίσια θέση και καταγγέλλει ως ψευδή, ανυπόστατη, επικίνδυνη και συκοφαντική την αναφορά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πρόσωπο του προέδρου του συλλόγου. 
 Επίσης δημοσιοποιεί τα οικονομικά στοιχεία για το εκτελεσθέν επίμαχο πρόγραμμα και πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση μελών αύριο Κυριακή, ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ακτίου – Βόνιτσας. 
Αναλυτικά: 
   Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»γνωστοποιεί πως συνήλθε σε συνεδρίαση, το απόγευμα της Τετάρτης 19 02 2014, και αποφάσισε:

Α)-Να καταγγείλει ως ψευδή, ανυπόστατη, επικίνδυνη και συκοφαντική την αναφορά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στο πρόσωπο του προέδρου του συλλόγου ότι ενήργησε με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων εκμεταλλευόμενος την ανεργία των νέων, ότι δημιούργησε το σύλλογο για την είσπραξη προμήθειας από τη συμμετοχή σε προγράμματα ανέργων, αναφέροντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, αναφορικά με το ύψος των ποσών που διαχειρίστηκε ο σύλλογος.................

 
Β)-Να δημοσιοποιήσει οικονομικά στοιχεία για το εκτελεσθέν πρόγραμμα, τα οποία έχουν ως εξής:

Στοιχεία για το πρόγραμμα
Εκτελέστηκε από Οκτώβρη 2012 ως και Φεβρουάριο 2013.

Τίτλος προγράμματος
Επιχειρησιακό πρόγραμμα:  Ανάπτυξη ανθρώπινου Δναμικού

Τίτλος πράξης
«ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  - Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας».
Κωδικός ΟΠΣ 374219

Ποσό – Δαπάνη προγράμματος
62.312,50 €
που διατέθηκαν 
Σε εργαζόμενους 59.363,78 € και 2.948,72 ως έξοδα

Αριθμός απασχοληθέντων
19

Γ) Καλεί σε Γ.Σ. τα μέλη για ενημέρωση και λήψη απόφασης για τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν στις 23.02.2014, ημέρα Κυριακή, ώρα 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ακτίου – Βόνιτσας. 

Για το δ.σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Λιάπης

9 σχόλια:

  1. Στο πρόγραμμα "ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ" που η δαπάνη ανέρχεται σε 300,000.00 Ευρώ δεν λέτε κουβέντα ενώ πήρατε μέρος μαζί με άλλους φορείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ; ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΜΚΟ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την υλοποίηση του προγράμματος προκύπτει ότι ο σύλλογος εισέπραξε για την υλοποίηση του προγράμματος 62.363,78€ από τα οποία τα 59.363,78€ διατέθηκαν στους εργαζόμενους και τα 2.948,72€ ήταν έξοδα για την υλοποίηση του προγράμματος. Κάνοντας κανείς την αφαίρεση (62.396,78€- 59363,78€-2.948,72€=0€) προκύπτει ότι το κέρδος για τον σύλλογο ήταν μηδενικό.
    Επομένως τίθενται τα εξής ερωτήματα:
    1. Ποιος ήταν ο λόγος της υλοποίησης του προγράμματος από τον σύλλογο και τι αποκόμισε από την δράση αυτή?
    2. Που πήγαν τα λεφτά τα οποία παρουσιάζονται ως έξοδα?
    Μια αναλυτική κατάσταση συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα παραστατικά θα μας διαφώτιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για εμάς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα που τίθεται είναι κυρίως πολιτικό και ηθικό.Πως ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Λιάπης,επικεφαλής μιας αντιμνημονιακής παράταξης για τον Δήμο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί ως πρόεδρος της μη κυβερνητικης οργάνωσης "Γεφυρες στον κόσμο" τα πιο αισχρά προγράμματα όσον αφορα τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα , τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, όταν υποτίθεται αγωνίζεται να τα καταργήσει. Επομένως το θέμα που τίθεται είναι για τον Πρόεδρο του συλλόγου και υποψήφιο Δήμαρχο και όχι για τον σύλλογο. Απαιτείται άμεσα να πάρει θέση ο κ. Λιάπης και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δημοσιεύατε τον οικονομικό σας απολογισμό της προηγούμενης και της σημερινής θητείας σας , καθώς και τα ονόματα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου σας , νομίζω ότι δεν θα ήταν κακό . ΟΛΟΙ οι σύλλογοι εκ του καταστατικού τους οφείλουν να κάνουν απολογισμό (διοικητικό και οικονομικό)αλλά και να τον δημοσιεύσουν σε μια εφημερίδα. Εσείς το έχετε πράξει ; Τολμήστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ν. Μωραϊτης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ λόγω δυσμένειας από το κόμμα.
    Αν ο χρ. Ζαχαράκης εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, τότε ο Ν. Μωραϊτης δεν θα εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος.
    Άρα τι θα κάνει μετά ο καϋμένος; Με κάτι πρέπει να ασχολείται.
    Καταλαβαίνεται λοιπόν τι παιγνίδια παίζει ο φουκαράς για να διασωθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ψηφοφόρε του Σύριζα, θα έπρεπε να γνωρίζεις (αν όντως είσαι ψηφοφόρος του) πως το κόμμα που ψηφίζεις δέχεται και συζητά δημοκρατικά τις όποιες διαφορετικές απόψεις...αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της Αριστεράς. Δεν στήνει στο τοίχο και δεν πετροβολά κανέναν...«Εγώ πάντα σέβομαι τις αποφάσεις του κόμματος, το καταστατικό, τον τρόπο λειτουργίας, άσχετα από την ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα της γνώμης μου, άσχετα και από τη διαφωνία μου. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι μεγάλες συλλογικότητες». Λαφαζάνης Π. .....Τον γνωρίζεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα σου εσένα είναι τι θα κάνει ο Μωραΐτης!!!Μάλλον σε ενοχλούν οι αλήθειες που λέει!!θα είσαι και εσύ παιδί της μίζας και της αρπαχτής για να σε τσούζουν τόσο αυτά που λεεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας, τη στιγμή που κατεδάφιζαν το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφτιαξαν ένα σαθρό, πελατειακό σύστημα κομματικά προσκείμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, την αποκάλυψη του οποίου θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν για τα εσωκομματικά τους ξεκαθαρίσματα.

    Η έκπληξη δεν είναι ότι το αμαρτωλό καθεστώς των ΜΚΟ στην Ελλάδα στηρίχτηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά ότι τα δυο κόμματα εμφανίζονται τώρα εμβρόντητα από τις αποκαλύψεις και αποφασισμένα να πατάξουν τη διαφθορά και την ασυδοσία.

    Πρόκειται για τους ίδιους που για πάνω από μια δεκαετία όχι μόνο μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ σε αμφιβόλου σκοπού οργανώσεις, αλλά και δεν προνόησαν για καμία δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου των δαπανών τους.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί επιβεβλημένη την έρευνα για όλες τις ΜΚΟ που έχουν επιχορηγηθεί την τελευταία 15ετία και προειδοποιεί ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό.
    Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΚΟ.
    Την γνωρίζεις? Διαφορετική γνωμη η δημιουργια ΜΚΟ και η υλοποίηση Προγραμματων κοινοφελους εργασίας που κατεδαφίζουν εργασιακά κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο