Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Ηλίας Γεωργαλής δίνει την δική του απάντηση στον Παναγιώτη Στάϊκο

    Ο Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» Ηλίας Γεωργαλής, δίνει  την δική του απάντηση  στον Παναγιώτη Στάϊκο.
Αναλυτικά:

Αγαπητέ Παναγιώτη,
     Συνέβη ένα περιστατικό –όχι και πολύ συνηθισμένο, θα συμφωνήσεις- που, ανεξάρτητα από τα αίτιά  του, για τα οποία θα έπρεπε να μας πληροφορήσουν οι πρωταγωνιστές (εσύ δηλαδή και η Αντιδήμαρχος), είχε ως αποτέλεσμα μια αντίδραση υποψηφίου Δημάρχου η οποία μπορεί να ταιριάζει με τους «σιδηροφορούντες» οπλίτες του Θουκυδίδη-που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν «σιδηροφορούντες» στον  πόλεμο και όχι στο καφενείο- απέχει όμως από το πρότυπο του σύγχρονου «πολίτη- οπλίτη».  
      Αν είναι δηλαδή να «σιδηροφορέσουμε» σήμερα, πρέπει να το κάνουμε υπερασπιζόμενοι την καταλυμένη δημοκρατία της έρμης χώρας, τα δίκια του φτωχοποιημένου λαού, το Σύνταγμα και την Ανεξαρτησία μας. Να το κάνουμε για να διαλύσουμε τις κατεστημένες δομές που αναπαρήγαγαν ένα φαύλο πολιτικό προσωπικό που καθήλωσε και την Πατρίδα και το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Αυτά είναι στοιχήματα, τα άλλα είναι παιχνίδια........



      Φαντάζομαι πως και σε αυτό θα συμφωνήσεις: ένα δημόσιο πρόσωπο ασφαλώς έχει, όπως ο καθένας, τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ανθρώπινες στιγμές του, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός των ορίων του νόμου. 
     Κυρίως σε μια προεκλογική περίοδο που, όπως λες, πρέπει να γίνεται εντός καθορισμένου πλαισίου πολιτικής αντιπαράθεσης. Πάντως θα ομολογήσω ότι διαθέτεις χιούμορ και μεγαλοψυχία, αφού μας δίνεις μπόνους 0,5%! 
     Μάλλον όμως βρίσκεσαι εκτός ιστορικής πραγματικότητας, γιατί μέσα σε αυτή την τριετία πολλά 48% έγιναν 0% και διαλύθηκαν, πολλοί υψηλά ιστάμενοι βρέθηκαν από υπουργικούς θώκους στα κελιά των φυλακών και πολλοί που βρίσκονταν στο 3% εκτοξεύθηκαν στα ύψη. 
     Θέλω να πω ότι, επειδή είσαι και έμπειρος, καταλαβαίνεις το κλίμα ανατροπής των πάντων και τις ανακατατάξεις σε πράγματα που μέχρι χθες ήταν δεδομένα. Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν αποτελεί εξαίρεση, και αυτό το ρεύμα ανατροπής εδώ το εκφράζει η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών». 
   Φυσικά σου αντεύχομαι, καταρχάς να φτιάξεις το συνδυασμό σου και, στη συνέχεια, καλή επιτυχία.

Ηλίας Γεωργαλής,

Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

13 σχόλια:

  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2006

    Στάϊκος Παναγιώτης του Γεωργίου 44,99%
    Στράτος Βασίλειος του Κωνσταντίνου 1.899 25,96%
    Μπόνης Δημήτριος του Ζώη 1.582 ψηφοι 21,63%
    Βότσης Γεράσιμος του Δημητρίου 277 ψήφοι 3,79%
    Γεωργαλής Ηλίας του Φωτίου 266 ψήφοι 3,64

    ΤΟ 2010 Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΡΕ 246 ΨΗΦΟΥΣ 2,06%

    ΧΑΣΑΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ 20 ΨΗΦΟΥΣ.
    ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ.
    ΣΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΨΗΛΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ, ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ 0,5 ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ!!!!ΑΠΟ 2, Ο6% ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΤΕ ΣΕ 4,12% ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ?




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΟΣΜΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε κ.Γεωργαλη γιατι ασχολησε με το Σταικο τον ξερουμε απο πολλα παρομια συμβαντα δεν χρειαζετε να ασχολησε προχωρηστε σαν κυνηση με νεους και αφθαρτους ανθρωπους γιατι το εχει αναγκη ο τοπος και αλαξτετα ολα μην ασχοληστε με τους ψευτοτσαμπουκαδες ολοι αυτοι ειναι παρελθον το νεο ζηταμε απο σας το παλιο το γνωριζουμε και το αποριψαμε μην μας απογοητευσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε 20 ιανουαριου 7.20......εχει πιο περα βαλιτσες και ταξιμο δουλειων μην ασχολεισε δω...και ειμαι σιγουρος πως εισαι νδ..και φταιει μονο το ψευτοσοσιαλιστικο συστημα για την κριση..ουουυυ να χαρω γω μυαλα....ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς κάνετε έτσι βρε χωριανοί ; Ο ντόκτορ ζώστηκε τ'άρματα και ξεκίνησε επανάσταση .
    Αυτό δεν θέλατε όλοι του Ξηρομέρου οι αδικημένοι ;
    Εμπρός λοιπόν του Ξηρομέρου οι κολασμένοι απού κουντάτ !
    Σε κάνα χρόνο θα πάρει και την πόλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ 44,99 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΑΙΚΟ? ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ 0720. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ? ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Η ΔΥΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μου μπαινουν καποιες ιδεες για τον καυγα..μια από αυτές μηπως είναι για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ.Γεωργαλή θα ήθελα παρακαλώ να μας πείτε εάν πιστεύετε ότι πολυσυλλεκτικότητα και κομματικό χρίσμα, είναι έννοιες ασύμβατες. Παλιότερα κάτι τέτοιο δεν υποστηρίζατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πότε καταγράφηκαν αυτά τα ποσοστά? Για θυμίστε μου! Νομίζω είναι αρκετά χρόνια πριν, όταν η Ν.Δ. είχε δύο υποψήφιους και οι ψηφοφόροι της είχαν διαχωριστεί! Εγώ δεν είμαι πολιτικός, αλλά θεωρώ ότι στην πολιτική, όλα είναι θέμα συσχετισμών: εμπλεκόμενων προσώπων, γενικής πολιτικής κατάστασης, έμπνευσης και brand ή brand name, η εικόνα δηλαδή που δημιουργείται τελικά για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Γι αυτό υποψήφιοι αναλογιστείτε, τι επιπτώσεις έχει η κάθε σας κίνηση! Και μη μένουμε μόνο στα παλιά (ποσοστά, ας δούμε και το μέλλον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλο πραγμα το κομματικο χρισμα ,που σαν Συμπολιτεια Ξηρομεριτων δεν ζητησαμε απο κανεναν , και αλλο στηριξη απο οποιον θελησει να δωσει.Αλλωστε τα κομματα κι αυτα μερος της κοινωνιας ειναι , πολιτες συμμετεχουν ,και αν σε στηριζουν πολλα κομματα οπως στην περιπτωση μας ,εξασφαλιζεις και την πολυσυλλεκτικοτητα που επιθυμεις , φιλε 9,34.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ 9.34
    Να το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά. Κομματικό χρίσμα πρώτα πρώτα σημαίνει πως ένα πολιτικό κόμμα επιλέγει κεντρικά έναν υποψήφιο ο οποίος υλοποιεί την πολιτική του κόμματος αυτού στην αυτοδιοίκηση. Ένας τέτοιος τοπικός μηχανισμός δεν είναι απλώς ασύμβατος με την πολυσυλλεκτικότητα είναι και πρακτικά αδύνατο να είναι πολυσυλλεκτικός . Γι΄αυτό το λόγο εμείς και τις δύο προηγούμενες φορές που κατεβήκαμε και τώρα δεν είχαμε και δεν έχουμε το χρίσμα κανενός κόμματος.
    Κομματική στήριξη τώρα είναι άλλο πράγμα: Διαμορφώνεται τοπικά, από τα κάτω,δηλ. από τους ίδιους τους πολίτες μια Συλλογικότητα με δικό της Πλαίσιο Θέσεων και δικό της πρόγραμμα. Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στο οποιοδήποτε κόμμα να στηρίξει (με όποιον τρόπο αυτό το κόμμα επιλέξει ) αυτήν την Συλλογικότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό αναιρεί την Ανεξαρτησία της Συλλογικότητας;
    Η δική μας συλλογικότητα είναι αυτόνομη όλα αυτά τα χρόνια. Δείτε τα πρόσωπα. Αυτό είναι απόδειξη πως στην τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνουν ευρύτερες συγκλίσεις. Κάποια κόμματα επέλεγαν να μας στηρίξουν κάθε φορά. Δικαίωμα τους και προς τιμήν τους που επέλεγαν μια ανεξάρτητη κίνηση. Αυτά και περισσότερα επιλέγουν να μας στηρίξουν και σήμερα. Δεν έχουμε λοιπόν αλλάξει στο ελάχιστο την θέση μας : Αυτοδιοίκηση χωρίς ανεξάρτητες παρατάξεις δεν υπάρχει. Δεν καταλαβαίνετε ότι εγείρεται εκ του πονηρού ένα θέμα , εντελώς λυμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή Συμπολιτεία και κ.Γεωργαλή
    Οι έννοιες χρίσμα και πολιτική στήριξη είναι ουσιαστικά ταυτόσημες όσο και αν αγχώνεστε να αποδείξετε το αντίθετο.Είναι αστείο να συζητάμε για το εάν ζητήσατε εσείς στήριξη από τον φυσικό πολιτικό σας χώρο ή σας την παρείχαν αυτοβούλως γιατί διέκριναν στον συνδυασμό σας τα αυριανά πολιτικά αστέρια.Προσπαθείτε να διαφοροποιήσετε τους όρους για να ακούγεται πιο ήπια η στήριξη στα αυτιά των ψηφοφόρων των άλλων χώρων. Ξέρετε ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από μόνα τους δεν αρκούν για την εκλογή δημάρχου και έτσι οι ψηφοφόροι των λοιπών χώρων δεν πρέπει να απωθηθούν.Το ερώτημα λοιπόν, εάν πράγματι είστε ανεξάρτητοι όπως ισχυρίζεστε,είναι το εξής: Θα συνυπολογίσει το ποσοστό σας στο πανελλαδικό ποσοστό του ο κ.Στρατούλης και ο κ.Βαρεμένος ή όχι; Εσείς θα τους δώσετε την έγκριση σας γι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο