Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Οι 5 περιοχές του Ιονίου (μεταξύ αυτών και Βορειοδυτικά του Αμβρακικού Κόλπου) που είναι γεμάτες πετρέλαιο

-Τι δείχνει η επεξεργασία των τελικών στοιχείων
-Εντείνεται η προώθηση της Ελλάδας στις πετρελαϊκές αγορές

      Χαμόγελα έφερε η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που έδωσε η Νορβηγική εταιρεία PGS από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο που εκτείνεται νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας.
     Η τελική έκθεση των Νορβηγών έδειξε ότι υπάρχουν πέντε κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το πρώτο είναι Βορειοδυτικά του Αμβρακικού Κόλπου, το δεύτερο στα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία, το τρίτο Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου στα θαλάσσια όρια με την Ιταλία, το τέταρτο στο Κατάκολο και το πέμπτο Βορειοδυτικά της Κέρκυρας.......



    Σημαντικό είναι ότι, όπως έδειξαν οι σεισμικές έρευνες, το υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους μοιάζει με το υπέδαφος της Νοτιοανατολικής Ιταλίας και της Αλβανίας που παράγουν ήδη υδρογονάνθρακες.
      Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΚΑ η επεξεργασία των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Δημιουργήθηκε βάση δεδομένων (data room) με τα στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου. Θα δημιουργηθούν, επίσης, data room στο Όσλο, το Λονδίνο και το Χιούστον.
      Η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει νέο γύρο παραχωρήσεων και ενέτεινε τις προσπάθειές της για την προώθηση της χώρας στις πετρελαϊκές αγορές. Ομάδα επαφών του ΥΠΕΚΑ πραγματοποιεί επαφές με πετρελαϊκές εταιρείες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, όπως το παγκόσμιο συνέδριο στο Χιούστον που θα γίνει από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου

Από newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. μακαρι να ητανε & δικα μας .... θυμηθειτε τωρα και τον ακατονομαστο που ελεγε , ( πετρελαια δεν υπαρχουν ) , για να δειτε οτι ολα τα ειχαν σκηνοθετησει απο πολυ παλια υπερ καποιων . καλη νυχτα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ριξτε μια ματια σε μια αναρτηση περα για περα αληθινη ,


    http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_6331.html#.Uut8l06lPio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο