Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Άκτιο-Αμβρακία: Στο 42% η πρόοδος στο δυτικό τμήμα του έργου

Σε φουλ κατασκευαστικούς ρυθμούς είναι οι 4 εργολαβίες για την μετατροπή του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία σε αυτοκινητόδρομο. Τα έργα που ξεκίνησαν το 2010 και κόλλησαν για σχεδόν 2 χρόνια είναι τώρα σε αρκετή προχωρημένη κατάσταση........

Το σύνολο του άξονα είναι 48 χιλιόμετρα και τα έργα έχουν χωριστεί σε 4 εργολαβίες. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα χρονοδιαγράμματα ένα μικρό τμήμα στο μέσον του άξονα πρόκειται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2014 ενώ στις αρχές του 2015 θα έχουμε την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας.
Το καλοκαίρι του 2015 θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα δύο τμήματα στο δυτικό μέρος του αυτοκινητόδρομου που θα ενώνουν το Άκτιο με  την Ιόνια Οδό σε περίπου 25 λεπτά. Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση  και ΛΕΑ.
Στο δυτικό κομμάτι του έργου, δηλαδή στην εργολαβία από το Άκτιο μέχρι το 22ο χλμ η πρόοδος του έργου έχει φτάσει το 42% καθώς έχουν πληρωθεί τα 36,5εκ.ευρώ από τα συνολικά 87,4εκ.ευρώ που έχει κόστος η σύμβαση. Να θυμίσουμε πως το αρχικό ποσό που είχε υπολογισθεί για αυτό το τμήμα έφτανε τα 142,6εκ.ευρώ.
Σε μεγαλύτερα επίπεδα είναι η πρόοδος στο ανατολικό τμήμα που αφορά την παράκαμψη Αμφιλοχίας. Όπως και να έχει τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία τρέχουν και πλέον όλα δείχνουν πως σε ένα χρόνο από σήμερα θα λειτουργούν τμήματα του δρόμου.\
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ φορέας υλοποίησης του είναι το Υπουργείο Υποδομών. Οι συμβάσεις κατασκευής και για τα 4 έργα υπογράφηκαν στις 16 Μαρτίου 2010.


ypodomes

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο